zonnepanelen

De kosten én opbrengsten van zonnepanelen in één overzicht

Published On 27 september 2022 | By Roeland van Poorten | Overig

Heb jij al eens overwogen zonnepanelen te laten plaatsen of ben jij dit van plan zelf te gaan doen? Zonnepanelen kunnen jou heel veel opleveren, waardoor dit wel een hele goede en slimme keus is. Op het internet kun je vrijwel alles lezen over zonnepanelen, hoewel je waarschijnlijk eerst nog iets meer wilt weten dus je beter in gesprek kunt gaan. Wat weet jij over je huidige energieverbruik? Door dit helder op een rijtje te hebben, zou jij eenvoudig kunnen achterhalen welk rendement je uit zonnepanelen zou kunnen halen. Je wilt namelijk niet te veel zonnepanelen plaatsen, want anders lever je veel terug aan de energieleverancier.

Wat kosten zonnepanelen?

De hoeveelheid zonnepanelen die je op je dak zou moeten laten plaatsen om het juiste rendement te behalen hangt echter af van het verbruik. Er zijn meerdere mogelijkheden om een berekening te maken, maar ook hoe je deze het beste op je dak zou kunnen laten plaatsen. De plek waar het meeste zon is, zou je het beste kunnen voorzien van zonnepanelen. Stel je hebt een schuin dak met aan een kant veel schaduw, dan is deze kant minder geschikt voor zonnepanelen omdat je hier niet de juiste opbrengst kan behalen. Wat de zonnepanelen jou gaan kosten kun je het beste laten berekenen in een offerte, zodat jij precies weet wat de zonnepanelen prijs is.

Verschillende soorten zonnepanelen

Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden op het gebied van zonnepanelen, waardoor er eigenlijk altijd een zonnepaneel is dat aansluit bij jouw huis of bedrijfspand, en bij jouw wensen. Wist je dat de prijzen tussen de verschillende zonnepanelen wel een beetje van elkaar kunnen verschillen, wat betekent dat het ene zonnepaneel duurder is dan het andere. Dunne film zonnepanelen zien er bijvoorbeeld erg mooi uit, hoewel deze ook nog eens gebruik maken van een ander soort techniek.

Kun je zelf de kosten berekenen?

Het is niet zo eenvoudig zelf uit te rekenen wat zonnepanelen gaan kosten, maar ook de opbrengst is zelf niet zo gemakkelijk uit te rekenen. Nu vraag jij je waarschijnlijk af, waarom je zelf niet aan de slag kunt met het maken met een berekening. De reden hiervan is vrij eenvoudig, iedere woning of situatie is namelijk compleet anders. Ook het soort dak speelt een belangrijke rol bij de berekening van de zonnepanelen prijs en de opbrengsten. Zo kan een schuin dak voordeliger uitpakken, dan een plat dak. Hier moet namelijk een specifieke ruimte tussen de zonnepanelen zitten.

De opbrengst van zonnepanelen

Hoeveel gaan de zonnepanelen jou opbrengen en kun jij het hele huis voorzien van stroom, zonder uiteindelijk bij te moeten betalen? Het antwoord op het niet bij betalen is vrij eenvoudig, want dit kan iedereen behalen. Let wel op een terugverdientijd, want zonnepanelen verdien je veelal terug in een bepaalde periode. Ook als je dit wil berekenen kun je eenvoudig en snel een berekening voor de zonnepanelen prijs maken. Weet jij al wanneer jij zonnepanelen wilt laten plaatsen, vraag dan snel een offerte aan! Wist je dat je misschien ook in aanmerking kan komen voor een subsidie op de zonnepanelen?

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *