Schoonmaken van je bedrijfshal

4 tips voor het schoonmaken van een bedrijfshal

Published On 30 augustus 2022 | By Roeland van Poorten | Bedrijfspand

Het schoonmaken van een bedrijfshal is geen gemakkelijke taak. Dit komt alleen al door de enorme oppervlakte waar je mee te maken hebt. Bovendien wordt er natuurlijk gewerkt. Dat betekent dat er specifieke vormen van vuil bij komen kijken. Daarnaast is er ook nog eens de factor tijd waar je mee te maken hebt. Daarom is het belangrijk om slim te werken. De volgende 4 tips kunnen je helpen om het gemakkelijker te maken. Zo kan je de bedrijfshal schoon houden.

1. Zet een robot in

Als het gaat om goed schoonmaken in de beperkte tijd die je hebt, dan is het slim om het werk niet zelf te willen doen. In plaats daarvan zet je een slimme robotstofzuiger in. Deze robot kan het werk op de juiste manier voor je aanpakken. Je kan deze volledig programmeren zodat buiten werktijd de hele oppervlakte van de vloer schoon gezogen wordt. Daarmee heb je in ieder geval verzorgd dat je iedere ochtend met een schone vloer begint. Dit is dus alvast een slimme zet om te doen.

2. Houd vuil beter buiten

De robot kan nog beter werken wanneer het vuil binnen de perken blijft. Daarom is het ook slim om te zorgen voor preventieve zaken. Denk bijvoorbeeld aan schoonloopmatten. Zo wordt het vuil niet alle kanten op gelopen en kan je er zeker van zijn dat het allemaal net wat gemakkelijker schoon te houden is. Een zelfde mogelijkheid vind je in het plaatsen van meer prullenbakken op de strategische plekken in de bedrijfshal. Dit kan ook veel verschil maken als het gaat om schoonmaken.

3. Poetsen met een machine

Het vuil in een bedrijfshal is anders dan op kantoor. Daarom moet je ook andere methoden inzetten. Je kan daarin bijvoorbeeld iets leren van winkeliers. De vloeren schoonmaken kan je het best doen met een echte poetsmachine. Dit geeft je de zekerheid dat ook het hardnekkige vuil wordt aangepakt. Het is wel belangrijk dat er iemand binnen het bedrijf is die hier ook goed mee om leert gaan. De routine van het schoonmaken is minstens zo belangrijk als het schoonmaken zelf. Let hier dus goed op.

4. Een specialist inhuren

Het zelf schoonmaken van een bedrijfshal aan de hand van de voorgaande tips levert je al veel op. Als je het dan helemaal af wilt maken, dan is het eigenlijk heel simpel. Dan moet je daar een professional bij halen. Misschien eenmaal per half jaar of per jaar een expert het hardnekkige vuil met specifieke middelen laten verwijderen is precies wat je moet doen om het maximale uit je mogelijkheden te halen. Dit geeft je de zekerheid dat je ook echt in een schone ruimte aan de slag gaat.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *