Tips kopen werkbroek

4 tips waar je op moet letten bij het kopen van een werkbroek

Published On 28 december 2019 | By Roeland van Poorten | Overig

Wie regelmatig fysiek werk verricht, draagt vaak een werkbroek. Deze broeken bieden immers niet alleen meer comfort, ze zijn ook extra sterk. Daarnaast bieden deze werkbroeken de nodige bescherming en hebben ze, afhankelijk van de gekozen broek, vaak handige extra opties. Er zijn echter veel verschillende soorten werkbroeken op de markt, met allemaal hun eigen specificaties. Weet jij niet welk type of model je het beste kunt kiezen? Gebruik in ieder geval onderstaande 4 tips bij het kopen van de juiste werkbroek.

1. Kies de juiste pasvorm

Het lijkt een open deur: koop een broek in de juiste pasvorm. Toch zien we nog heel vaak dat mensen een werkbroek aanschaffen zonder deze eerst te passen. Ontzettend zonde, want een werkbroek die niet goed past verliest een hoop van zijn voordelen. Een knellende of juist te los zittende broek geeft niet het comfort dat je van een goede werkbroek mag verwachten. Zo heeft 24/7 jeans verschillende soorten werkbroeken met verschillende maten en pasvormen in haar assortiment. Alleen wanneer je het juiste model kiest, geniet je van optimaal comfort. Gebruik bij een koop op afstand altijd een maattabel om de juiste maat te bepalen.

2. Let op de mate van bescherming

Dien je voor je werk een speciale broek aan te schaffen, vraag dan eerst aan welke eisen deze moet voldoen. Zo weet je onder andere waartegen de broek bescherming moet kunnen bieden. Dient je werkkleding bijvoorbeeld waterdicht te zijn of heb je een broek nodig die beschermt tegen lage tempraturen? Ook kan het zijn dat je met chemicaliën werkt en dat de werkbroek hiertegen bescherming moet bieden. Door middel van de zogenaamde EN-normering zie je tegen welke potentiële risico’s de broek bescherming biedt. Veilig werken begint dus bij het kiezen van een broek met de juiste EN-normering.

3. Kies een prettige stof

Een goede werkbroek moet niet alleen bescherming bieden en over voldoende zakken en lussen beschikken: je moet er vooral ook aangenaam je werk in kunnen doen. De een is dol op robuuste materialen, terwijl de ander liever werkt in een broek van zachtere stof met een beetje stretch. Ook is de stof die je het beste kunt kiezen afhankelijk van je werk. Maak je veel knielende bewegingen, kies dan niet voor een stugge stof.

4. Kies indien nodig voor een werkbroek met kniestukken

Werk je in het tuinonderhoud of ben je je bijvoorbeeld stratenmaker, dan werk je zeer regelmatig op je knieën. Kies in dat geval voor een werkbroek met speciale kniestukken. Deze broeken beschermen niet alleen je knieën tegen de harde ondergrond, maar voorkomen ook dat de broek snel kapot gaat.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *