Bedrijfsverzekering onder de loep

3 goede redenen om je bedrijfsverzekeringen onder de loep te nemen

Published On 27 december 2019 | By Dennis Verbaandert | Financieel

Hoe zit het met jouw bedrijfsschadeverzekering? Met de pensioenverzekering, met de arbeidsongeschiktheidsverzekering of met de aansprakelijkheidsverzekering? Wie een onderneming runt, heeft een flink aantal verzekeringen afgesloten. Dat is heel verstandig, maar veel ondernemers laten het bij het afsluiten van de verzekering. En dat terwijl het juist erg belangrijk is om zo nu en dan je bedrijfsverzekeringen onder de loep te nemen. Veranderingen in je bedrijf kunnen betekenen dat er ook een noodzaak ontstaat om nieuwe verzekeringen af te sluiten. En ook in de verzekeringswereld verandert er van alles: tarieven, dekkingen en mogelijkheden. En deze ontwikkelingen zijn lang niet altijd in jouw voordeel. Zit er dus bovenop!

#1: Kosten en tarieven van de verzekering

Dat tarieven van verzekeringen kunnen fluctueren, is natuurlijk bekend. Maar omdat je als ondernemer een groot aantal zakelijke verzekeringen hebt lopen, is het effect van die wisselende tarieven soms moeilijk in te schatten. Het loont dan ook om die veranderingen in verzekeringen te monitoren. Wat blijkt namelijk: de veranderingen op dit gebied zijn lang niet altijd in jouw voordeel. Doordat de hoeveelheid aannemers afneemt, stijgen de prijzen en verschraalt het aanbod.

#2: Verzekeringen toetsen aan de huidige stand van zaken

Is je bedrijf gegroeid? Lever je meer producten of zijn er productieprocessen veranderd? Of ben je van locatie gewisseld? Iedere keer dat er nieuwe werkzaamheden bij komen of de situatie verandert, is het verstandig om alle verzekeringen te checken. Ben je overal voor gedekt? Moet de arbeidsongeschiktheidsverzekering worden aangepast en zijn de leveringsvoorwaarden wel genoeg dekking voor de risico’s die je bedrijf loopt? Door die check regelmatig te doen, voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan.

#3: De risico’s van zelfstandig ondernemen

Veel Nederlanders werken als zzp’er. Vaak gaan deze zelfstandige ondernemers ervan uit dat hun privédekkingen voldoende zijn om ook de risico’s van de bedrijfsvoering te dekken. Maar dat is niet altijd het geval! Doe je bijvoorbeeld inkopen op naam van de zaak – vaak aantrekkelijk met het oog op btw – dan worden die niet gedekt door je eigen inboedelverzekering. Ben je als zzp’er aan de slag gegaan, dan loont het dus om je verzekeringen nog eens goed te bestuderen.

Kijk goed naar je verzekeringen

Voor ondernemers is het erg belangrijk dat de verzekeringen in orde zijn en dat ook blijven. Daarom loont het om je bedrijfsverzekeringen zo nu en dan goed onder de loep te leggen. Op die manier weet je zeker dat je gedekt bent tegen de risico’s die je loopt.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *