bedrijfssoftware boekhouden

Wijzer ondernemen met de ideale bedrijfssoftware!

Published On 6 januari 2020 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Laten Groeien

Als ondernemer wil je doen waar je goed in bent. Daar verdien je immers je geld mee. Dus je schildert, je repareert auto’s of je schrijft blogs. Maar er zijn ook nog andere belangrijke zaken die je maar beter goed kunt regelen. Wat denk je van je administratie? Een goed boekhoudprogramma is dan essentieel. Je kunt eigenlijk niet zonder. Ook als je “maar” een eenmanszaak hebt en denkt dat je het overzicht goed weet te bewaren is een goed boekhoudprogramma belangrijk. Al is het alleen al omdat het je heel veel tijd bespaart wanneer je belastingaangifte moet gaan doen.

Versturen van facturen direct uit het systeem

Veel ondernemers lopen er nog tegenaan: het lukt ze niet om facturen direct vanuit hun systeem te versturen. En wat krijg je dan? Je maakt een factuur (handmatig!) die print je uit, scan je in en verstuur je naar een opdrachtgever. Dat is heel omslachtig, arbeidsintensief en foutgevoelig. Hoeveel gemakkelijker is het als je een factuur direct vanuit je boekhoudprogramma MKB kunt sturen? Ook betalingsherinneringen stuur je gemakkelijk vanuit dit programma. Je zult zien dat je de administratie ineens veel minder vervelend vindt.

Werken van waar je maar wilt

Als ondernemer ben je tegenwoordig bijna nooit meer gebonden aan één plek. Misschien heb je een vaste kantoordag, misschien ook niet. Maar je administratie mag niet stil komen te liggen. Het is daarom fijn dat er een boekhoudprogramma is dat je altijd en overal kunt gebruiken. Je koppelt het gemakkelijk aan je zakelijke rekening en zo ben je in een mum van tijd klaar met het bijwerken van de administratie. Zo heb je geen hele kantoordag meer nodig en kun je, ook op deze dag, het werk doen waar je van houdt.

Dit boekhoudprogramma groeit met je mee

Je weet nooit wat de toekomst voor jou en je bedrijf in petto heeft. Zo heb je een eenmanszaak en zo heb je personeel in dienst in verschillende vestigingen. Het kan echt snel gaan. Maar wat nu als je net gewend bent aan een boekhoudprogramma en dan moet gaan switchen? Daar wordt niemand gelukkig van. En dus kun je maar beter een boekhoudprogramma kiezen dat goed is voor nu én voor de toekomst. Wat die ook brengen zal.

Andersom kan natuurlijk ook. Als je nu een bedrijf hebt met personeel, verschillende vestigingen en heel veel klanten en je wilt rustig gaan afbouwen, dan heb je niks aan een boekhoudpakket dat alleen ingesteld is op grote(re) bedrijven. Dit boekhoudpakket kan alle kanten op. Dat is alvast een zorg minder.

Probeer het één maand gratis

Het is altijd verstandig om eerst te werken met een nieuw softwarepakket voor je definitief besluit over te stappen. Je moet toch zeker weten dat het bij jou en je manier van werken past. Dit betekent één maand dubbel werk. Je probeert dit boekhoudpakket naast je huidige systeem en kunt dan goed bepalen of het iets voor je is. Wil je door met dit boekhoudpakket? Dan hoef je niet weer opnieuw te beginnen, je gegevens blijven bewaard en je kunt je andere systeem gedag zeggen.

Met welk boekhoudpakket werk jij? Denk je aan een overstap?

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *