Diensten metaalwarenfabriek

Een metaalwarenfabriek; waarbij kan het je van dienst zijn?

Published On 28 oktober 2020 | By Nathalie Brouwers | Overig

Waar kan een metaalwarenfabriek je bij van dienst zijn? Goede vraag, waarop een hoop verschillende antwoorden te geven zijn. Want een metaalwarenfabriek levert ontzettend veel verschillende producten, die in heel veel industrieën goed van pas komen en uiteindelijk hun bestemming vinden in talrijke toepassingen.

Veel metaalbedrijven zijn totaalaanbieder van metaalbewerking en maken alles: van kleine tot grote producten. Daarvoor is uiteraard een bepaalde specialisatie nodig, want metaal bewerken vraagt om precisie en kennis van het materiaal en de eigenschappen. Waarbij kan zo’n metaalwarenfabriek je allemaal van dienst zijn?

Metaal: een modern materiaal

Iedereen weet wat metaal is, en waar het voor wordt gebruikt. Metaal is een prachtig materiaal, daar zijn we het over eens. Zonder metaal konden veel dingen die we dagelijks gebruiken niet bestaan. Van afvalbak tot maatwerk voor in fabrieken, van onderdelen van schepen tot de inrichting van een winkel: het komt overal wel van pas.

Maar hoe worden metalen onderdelen nou eigenlijk gevormd? Op die vraag zullen de meeste mensen niet direct antwoord hebben. Daarvoor stappen bedrijven meestal naar een gespecialiseerd metaalbedrijf, waar ieder soort metalen onderdeel wordt ontworpen, gestanst, en wordt bewerkt. Hier is de expertise die nodig is om van de grondstof metaal alle verschillende producten en onderdelen te maken, die uiteindelijk door bedrijven of door consumenten worden gebruikt.

Expertise van een metaalwarenfabriek

In de werkplaats van een metaalwarenfabriek zijn er veel mogelijkheden. De werkplaats heeft alle expertise in huis om niet alleen allerlei series metalen voorwerpen uit het materiaal te vormen, maar om dat ook te bewerken. Dat wil zeggen dat het metaalbedrijf van begin tot einde mee kan werken aan een product van metaal.

Veel metalen onderdelen worden gestanst of geknipt, dat wil zeggen: gevormd uit een grote plaat. Dat knippen of stansen moet uiteraard met een zeer grote precisie gebeuren. Daarna kunnen in een metaalwarenfabriek verschillende metalen onderdelen aan elkaar worden bevestigd. Er zijn verschillende lastechnieken voor om dat op de juiste manier te doen. Voor vorming tot assemblage (tot halfproduct of zelfs tot eindproduct) kun je dus bij een metaalbedrijf terecht.

De services van het metaalbedrijf

Heb je als bedrijf een productontwerp dat je wil laten realiseren? Dan ben je bij een metaalwarenfabriek aan het juiste adres. Vaak kunnen deze fabrieken zowel kleine als grotere series produceren, maar ook met je meedenken over het ontwikkelen van het product zelf en het assembleren van eindproducten.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *