zakelijke outfit

Advies voor het kiezen van de juiste zakelijke outfit

Published On 26 april 2023 | By Roeland van Poorten | Overig

Het kiezen van een goede zakelijke outfit is niet altijd makkelijk. Bij sommige bedrijven gelden er speciale dresscodes, al is dat meer iets van vroeger. Tegenwoordig zijn de meeste formele bedrijven veel losser met de kleding die door het personeel wordt gedragen. Maar hieronder geven we graag meer advies over het kiezen van de juiste zakelijke outfit, zodat je er altijd netjes, maar niet te netjes bij loopt.

Wat is een zakelijke outfit?

Wat er verstaan wordt onder een zakelijke outfit is voor iedereen anders. Vroeger werd er onder een zakelijke outfit vrijwel altijd een pak verstaan. Tegenwoordig wordt onder een zakelijke outfit een meer casual look verstaan die netjes is, maar ook informeel. Zeker als je ergens gaat solliciteren is het van belang dat je de juiste zakelijke outfit kiest. Een eerste indruk maak je uiteraard niet twee keer. Denk er daarom goed over na dat je er netjes en verzorgd bij loopt. 

Zakelijke outfit voor mannen 

Voor mannen wordt onder een zakelijke outfit vaak een nette chino of pantalon verstaan, gecombineerd met een polo, overhemd of overhemd met colbertje. Vaak maak je deze zakelijke outfit compleet met een stel nette instappers of sneakers. Zorg ervoor dat de kleuren niet te fel zijn. Heb je een fellere kleur overhemd aan? Kies dan voor een neutralere kleur colbert, broek en schoenen. Heb je alles in pastelkleuren of zwart en wit, dan zit je al snel goed. In de zomer kun je kiezen voor een polo of overhemd met wat fellere kleurtjes, dit ligt ook een beetje aan de bedrijfscultuur en de gelegenheid. Zoek jij een net overhemd voor een zakelijke uitstraling? Kijk dan eens naar de nette overhemden op Genti.clothing voor een verzorgd uiterlijk.

Zakelijke outfit voor vrouwen 

Voor vrouwen zit je al snel goed voor een zakelijke outfit als je een nette pantalon draagt met daarbij een blouse of een blouse en blazer. Je kunt ook kiezen voor een langere jurk of rok. Zorg er in ieder geval voor dat de lengte hiervan niet te kort is, zeker niet als je een professionele indruk wilt achterlaten. Kies voor pastelkleuren of aardetinten om er zeker van te zijn dat je zakelijke outfit er netjes uitziet. Ook hier geldt, kijk goed naar hoe de rest zich kleedt of wat de dresscode van een bedrijf is. Bij een sollicitatiegesprek is het echter sowieso een aanrader om je netjes en professioneel te kleden zoals bovenstaande opties al zijn geschetst. Dan weet je in ieder geval zeker dat je goed voor de dag komt. 

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *