vermogensbeheer

Alles wat je moet weten over vermogensbeheer

Published On 26 april 2023 | By Roeland van Poorten | Overig

Ben je geïnteresseerd in beleggen, maar weet je niet hoe? Dan is je vermogen beheren bij Ambassador Vermogensbeheer misschien een slimme keuze om te maken. Alles wat je moet weten over vermogensbeheer ten opzichte van zelf beleggen, leer je in dit artikel.

Uitleg over vermogensbeheer

Vermogensbeheer betekent dat een specialist het geld voor je beheert. Het doel is om je vermogen te behouden of te laten groeien. Dat kan door beleggingen in verschillende vormen. Een vermogensbeheerder heeft een vergunning van de AFM nodig. De vermogensbeheerder doet alles om te zorgen dat je vermogen beschermd blijft of groter wordt. Dit doet de beheerder aan de hand van jouw wensen, mogelijkheden en risicoprofiel. Zo is een beleggingsstrategie en portefeuille te maken.

De verschillende vormen

Er zijn verschillende vormen van vermogensbeheer. Je kan voor individueel vermogensbeheer met persoonlijk overleg kiezen. Dit vraagt vaak wel een hoge minimale inleg. Er is ook de mogelijkheid om samen met andere cliënten in modelportefeuilles te zitten. Er is dan geen persoonlijk maatwerk, maar er is wel beheer. De inleg en de kosten zijn dan ook veel lager. Dit maakt met rendement beleggen ook beter bereikbaar. Er is een verschil tussen actief en passief beheer. Actief gaat meer om individuele aandelen en obligaties. Passief gaat juist meer om fondsen en ETF’s met minder handelen. Dit is vaak op de lange termijn wat aantrekkelijker.

De voordelen van vermogensbeheer

Een groot voordeel van vermogensbeheer is dat je een expert inhuurt. Daardoor heb je zelf veel minder moeilijke keuzes te maken. Dit scheelt veel tijd en stress, zeker wanneer je een nieuwkomer op de markt bent. De specialist brengt ervaring en kennis mee en weet dus wat er gedaan moet worden om een portefeuille in te richten en de risico’s te beperken. Dit maakt de kans op goede rendementen dus ook een stuk groter.

De nadelen van vermogensbeheer

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan vermogensbeheer. De kosten zijn eigenlijk altijd nadelig en ze verschillen per beheerder. Sommige zijn duurder dan andere. Een ander belangrijk nadeel is dat er een minimuminleg kan bestaan. Dit kan soms om bedragen van €25.000,- gaan. Andere beheerders gaan niet lager dan €1.000.000,-. Dit geld moet je dus wel hebben. Hoger inleg betekent wel meer persoonlijke begeleiding. Dit soort investeringen zijn niet voor iedereen mogelijk. Er zijn ook vermogensbeheerders waar je welkom bent wanneer je maar een kleine minimale inleg van enkele duizenden euro’s kan doen.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *