Topmedewerkers uitzendbureau

3 tips om topmedewerkers te werven via een uitzendbureau

Published On 20 december 2019 | By Nathalie Brouwers | Personeel

Ben je een opdrachtgever en zoek je werknemers? Er zijn veel verschillende manieren om personeel te vinden, maar niet iedere manier is even snel of effectief. Als je op zoek bent naar geschikt personeel, is het inschakelen van een uitzendbureau een van de beste manieren. Hier vind je werknemers voor zowel een korte periode als voor onbepaalde tijd.

Sommige ondernemers hebben hun twijfels bij het werven van medewerkers via een uitzendbureau. Maar als je de volgende tips volgt, kan het juist de beste manier zijn om nieuwe werkkrachten te vinden. Het kost je immers relatief weinig tijd en moeite.

Medewerkers werven tip #1- Besteed meer aandacht aan het profiel

Het grootste voordeel van een uitzendbureau is natuurlijk dat zij het selectieproces van je overnemen. Sollicitatierondes zijn tijdsintensief en bieden geen garantie dat je daadwerkelijk een goede kracht aanneemt. Stop daarom een deel van de tijd die je hiemee bespaart, in het opmaken van een glashelder profiel van de topmedewerker die jij zoekt. Hoe beter je beschrijft wie of wat je zoekt, hoe beter het uitzendbureau je kan helpen om de perfecte werkkracht te vinden.

Medewerkers werven tip #2 – Maak gebruik van specialistische recruiters

Heeft jouw bedrijf een recruiter in dienst? Die kans is niet heel groot. Een gespecialiseerd uitzendbureau heeft mensen in dienst die veel afweten van werving en selectie. Op basis van jouw vacaturetekst en profiel van de perfecte kandidaat gaan zij aan de gang met het zoeken en selecteren van een medewerker die past bij jouw wensen en eisen. Of je die topmedewerker nu voor bepaalde of onbepaalde tijd wilt aannemen: een recruiter helpt je aan de juiste kandidaat!

Medewerkers werven tip #3 – ‘Probeer’ personeel uit

Een uitzendbureau beschikt over een groot netwerk en kan veel verschillende kandidaten aandragen voor één functie. Maak daar als ondernemer zeker gebruik van. Nu de regels rondom proeftijden zijn aangescherpt, loont het zeker om uitzendkrachten in te zetten. Beschouw de werktijd van de uitzendkracht als een lange proeftijd, waarna je over kunt gaan tot detachering of een contract kunt opstellen – als je behoefte hebt aan een vaste kracht.

Topmedewerker gezocht?

Het zoeken van personeel dat precies past bij de functie die je wilt invullen is een hele klus. Het is dan ook verstandig om dat over te laten aan een uitzendbureau. Volg bovenstaande tips en werf de beste medewerkers.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *