asfalteren

Professioneel asfalteren van de oprit

Published On 3 mei 2023 | By Roeland van Poorten | Bedrijfspand

De uitstraling van een bedrijf wordt versterkt door het ontwerp en de kleuren van het bedrijfspand. Vooral voor bedrijven die aan drukke wegen liggen is dit belangrijk. Daarnaast zijn de conditie van het gebouw en de omgeving van belang. Een mooi pand, dat er verwaarloosd uitziet en een met onkruid overwoekerde oprit heeft, zal geen goede indruk maken op klanten. Om altijd verzekerd te zijn van bedrijventerreinen en opritten die er netjes uitzien, kun je ze het beste laten asfalteren. Asfalt heeft daarnaast nog andere aantrekkelijke kenmerken, zoals dat het een lange levensduur heeft.

Oplossing voor intensief gebruik

Als je een bedrijf hebt waar veel verkeer van en naar toe rijdt, is een asfaltering bedrijfsterrein handiger dan klinkers. Bij klinkers kan er onkruid in de naden groeien. Minimaal 1 keer per jaar moet dat worden weggehaald. Als dat niet wordt gedaan, kan het onkruid de klinkers opzij duwen. Uiteindelijk heeft dat tot gevolg dat er kuilen en gaten ontstaan. Er zit op een gegeven moment niets anders op dan het hele terrein opnieuw te laten bestraten. Een voordeel van klinkers is, dat er gemakkelijk afscheidingen gemaakt kunnen worden, door verschillende kleuren klinkers te gebruiken.

Eigenschappen van asfalt

Dat het gebruik van asfalt veel voordelen biedt op het gebied van onderhoud is wel na te gaan, omdat de meeste wegen van asfalt zijn gemaakt. Het is bij wegen immers van belang dat het wegdek jarenlang meegaat zonder beschadigd te raken. Door een bedrijventerrein van asfalt te voorzien, ben je verzekerd van een glad oppervlak. Het oppervlak zal ook na jaren gebruik mooi vlak blijven, zelfs als er intensief overheen wordt gereden. Om het asfalt stabiel te laten liggen, wordt er een extra sterke onderlaag gemaakt. Die kan zelfs het gewicht van zware voertuigen, zoals tractoren, vrachtwagens en graafmachines weerstaan.

Decoratief

Aan de manier waarop het wegennet in het verkeer is gekleurd is te zien dat asfalt in veel meer dan alleen zwarte kleuren beschikbaar is. Veel fietspaden zijn rood gekleurd. Er zijn echter ook groene en blauwe wegdekken mogelijk. Op een bedrijventerrein is daarvan gebruik te maken om routes te markeren of om parkeerplekken af te bakenen. Doordat de kleuren strak worden aangelegd, krijgt je bedrijventerrein daardoor een verzorgde uitstraling. Een prettige bijkomstigheid van asfalt is, dat de weersomstandigheden daar nauwelijks invloed op hebben. Alleen bij zeer hoge temperaturen kan het asfalt zacht worden, maar dat komt niet vaak voor.

Afwatering

Als het wegdek van een bedrijventerrein van asfalt is gemaakt, heb je nooit meer problemen met het afvoeren van regenwater. Bij de aanleg van het wegdek wordt een goed afwateringsplan gemaakt. Omdat er in asfalt geen onkruid groeit en doordat er weinig vuil op het wegdek blijft liggen, zal die afwatering jarenlang goed blijven functioneren. Asfalt is bovendien gesloten. Als je een bedrijf hebt waar wordt gewerkt met de overslag van milieuonvriendelijke producten, is een asfaltlaag uitstekend geschikt als methode om te voorkomen dat stoffen in de bodem terechtkomen. Daarmee is veel narigheid te voorkomen.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *