Saas webshopsoftware

Hoe start ik een webshop met SaaS-webwinkelsoftware?

Published On 9 januari 2019 | By Dennis Verbaandert | Bedrijf Starten

Het beginnen van een eigen webwinkel is meer dan een paar producten online zetten. Onderwerpen als voorraadbeheer, het organiseren van je inkoop, en marketing zijn misschien dingen waar je niet direct aan denkt, maar die van groot belang zijn om je onderneming te laten slagen. SaaS-software is een makkelijke manier om al deze onderwerpen te tackelen, zonder dat je je om moet laten scholen tot professioneel programmeur.

Hoe werkt SaaS webshop software?

Een goed voorbeeld van een SaaS- webshop software aanbieders zijn Lightspeed eCommerce en Mijnwebwinkel. Vanaf de backoffice heb je een duidelijk overzicht van alle functies van je winkel en alle benodigdheden om snel een webshop op rollen te krijgen. We bespreken een aantal belangrijke (en handige!) aspecten van Saas-platforms hieronder.

De functies

Misschien wel de belangrijkste functie in een webwinkel is het toevoegen van producten. Met de meeste webwinkel software kun je ervoor kiezen om een enkel product toe te voegen, maar ook het maken van combinaties en sets is zo gebeurd. Bij meer geavanceerde partijen zoals Lightspeed kun je er voor kiezen om een ‘reorder-point’ en een ‘desired inventory level’ in te stellen en zo je voorraadbeheer te automatiseren. Op die manier heb je altijd je bestsellers op voorraad en hoef je je klanten nooit teleur te stellen.

Het design van je webshop

Ook niet onbelangrijk is het design van je webshop. Een herkenbare stijl en vormgeving kan helpen om je te onderscheiden van de concurrentie. Webwinkel software aanbieders geeft in de backoffice toegang tot een breed aanbod thema’s die je meteen in gebruik kunt nemen en customizen. Deze thema’s hebben zijn vrijwel start klaar, waardoor je zo kan beginnen met de producten inladen. Zo kun je – zonder dat er ook maar een regel code aan te pas komt – snel een unieke uitstraling realiseren.

Veel dingen waar je normaal extra over na zou moeten denken, zoals koppelingen voor verzendopties en betaalmogelijkheden, zitten bij SaaS-software inbegrepen. Eigenlijk moet je het zo zien: developers zijn continu bezig om het best mogelijke product te maken voor jou en andere ondernemers. Dit betekent enerzijds dat als je een winkel wilt realiseren met een hoge ‘custom-factor’, SaaS misschien niet de juiste keuze voor jou is. Anderzijds betekent het dat er gepoogd wordt om zo goed mogelijk te voldoen aan de wensen van al deze ondernemers. Support, updates, verbeteringen: bij een SaaS platform zit het allemaal bij de prijs inbegrepen.

Hoeveel kost het maken van een webwinkel?

Over de prijs gesproken, die valt eigenlijk reuze mee. Bij Lightspeed kan je een webwinkel maken vanaf €49 per maand. Dit is relatief goedkoop als je bedenkt dat alle bovenstaande voordelen hierbij inbegrepen zitten. Je hebt geen programmeurs of ontwikkelaars meer nodig om verder uit te breiden, en mocht zich er een probleem voordoen, dan zit support 24/7 voor je klaar. Andere aanbieders zoals Shoppagina zijn nog goedkoper.

Conclusie

Met andere woorden: wil je al langere tijd een webwinkel opzetten maar voelt het allemaal nogal overweldigend? SaaS-software zou een hele goede oplossing voor je kunnen zijn. Het is snel opgestart, goedkoop, ondersteunt je bij het houden van overzicht en geeft je genoeg mogelijkheden om je winkel ‘eigen’ te maken. Veel succes!

Deel dit artikel op social media!

One Response to Hoe start ik een webshop met SaaS-webwinkelsoftware?

  1. Bianca Damens says:

    Handig stukje! Ook weer wat bijgeleerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *