Hoe behoud ik mijn kantoor koel voor de zomer maanden? 3 tips

Published On 21 januari 2022 | By Roeland van Poorten | Overig

Met de juiste zonwering en raamdecoratie hou je in de zomermaanden de warmte buiten. Als je aan het werk bent in je kantoor, blijft het binnen op die manier lekker koel. Bovendien blijft het met de zonwering binnen ook warmer naarmate het buiten kouder wordt. De zonwering kan fungeren als een soort isolatielaag. De drie meest effectieve manieren bespreken we in dit artikel.

1: Zonnescherm

Een zonnescherm houdt in warme tijden het felle zonlicht en de warmte voor een groot deel tegen. Als je het uitklapt, ontstaat er schaduw en kun je het binnen beter koel houden. Zonneschermen zijn er zowel in de handmatige als elektrische variant.

Bij de elektrische versie kun je het zonnescherm in- en uitklappen met een schakelaar of afstandsbediening. Ook zijn ze soms voorzien van sensoren. Dan kan de bediening geheel automatisch gaan. De sensoren meten de weersomstandigheden en bepalen aan de hand daarvan of ze uit- of in geklapt moeten worden.

Een bijkomend voordeel van een zonnescherm is dat je met een zonnescherm nog door het raam naar buiten kunt kijken. Op kantoor verlies je niet je uitzicht als het zonnescherm is uitgeklapt. Dat is bij de volgende twee opties niet altijd het geval.

2: Rolluiken

Een van de meest geschikte middelen voor extra isolatie is een rolluik. Een rolluik wordt aan de buitenkant van het raam gemonteerd en kun je vanuit binnen bedienen. Rolluiken hebben meerdere voordelen. Ze sluiten volledig af, waardoor ze goed verduisteren en er een effectieve isolerende luchtlaag ontstaat. Daardoor blijft het kantoor binnen koel in de zomer en heb je bovendien minder last van lawaai van buiten. Bij Inhuis Plaza zijn er meerdere rolluiken verkrijgbaar, ook kunnen ze op maat worden besteld.

3: Screens

Ook screens zijn een effectief hulpmiddel om de koelte binnen vast te houden. Het is een erg effectieve zonwering. Tussen de screens en het glas van je raam ontstaat een luchtlaag als de screens zijn uitgeklapt. Die laag heeft een isolerende werking. Ook in de winter komt dat van pas als het buiten koud is en je het binnen warm wilt houden. Op het gebied van isolatie zit je met screens dus goed.

Het leuke van screens is bovendien dat ze op allerlei manieren kunnen worden vormgegeven. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en maten. Op het moment dat je nog naar buiten wilt kunnen kijken zijn er zelfs semi transparante versies verkrijgbaar.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *