Zelf een cadeaukaart maken

Cadeaukaarten laten maken? Zo gaat dat in z’n werk

Published On 21 januari 2022 | By Roeland van Poorten | Personeel

Er zijn verschillende gelegenheden waarbij je iemand een cadeaukaart geeft. Iemand is bijvoorbeeld jarig, heeft een diploma gehaald, heeft een baan gekregen of heeft iets anders te vieren. Een cadeaukaart geven is een goed idee omdat de ontvanger zelf een cadeautje uit kan zoeken. Wil je een cadeaukaart laten maken? In dit artikel lees je hoe dat in z’n werk gaat.

Waarom een cadeaukaart geven? 

Een cadeaukaart geven aan iemand is een erg leuk, maar vooral een simpel cadeau idee. In plaats van dat je iets voor iemand uitzoekt, kan de ontvanger zelf met een bepaald bedrag iets leuks uitzoeken. Kies bijvoorbeeld een winkel waarvan je weet dat diegene geregeld winkelt. Ken je diegene niet zo goed? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een parfumerie of een cadeaukaart van een warenhuis. Zo zit je altijd goed.

Wanneer je een eigen cadeaukaart maakt, pas je deze ook helemaal aan naar jouw wensen. Geef je cadeaukaarten aan je personeel, bijvoorbeeld in een kerstpakket? Dan kun je ervoor kiezen je logo op de cadeaukaart te laten drukken. 

Waar en hoe?

Als eerst is het belangrijk om te bedenken waar de cadeaukaart uitgegeven wordt. Hier is van alles in mogelijk; van bouwmarkten tot beauty zaken. Kijk dus goed naar wat de ontvanger leuk vindt. Daarna bepaal je het bedrag van de cadeaukaart. Dit kan variëren van paar euro’s tot hogere bedragen. 

Vervolgens bezoek je een website waar je cadeaukaarten kunt laten maken. Deze kaarten zijn meestal gemaakt van PVC, waardoor ze niet breekbaar zijn. Er bestaan ook kaarten die van papier zijn gemaakt. Je kunt er ook voor kiezen zelf iets te verzinnen, zoals het schoonmaken van de auto of een cadeaubon voor boodschappen doen. Hierin kun je enorm variëren, en je kunt het hierdoor een persoonlijk cadeautje maken. Je kunt ook zelf kiezen hoe de kaart eruit komt te zien. Dit kun je bijvoorbeeld doen met sjablonen en animaties. 

Opslaan en weggeven 

Als de cadeaukaart af is, sla je hem op en is het tijd om de cadeaukaart weg te geven. Dit kun je persoonlijk doen of via de post. Bij de meeste aanbieders is er een optie om een mooie kaart om de cadeaubon heen te doen. Ook deze kun je persoonlijk maken door gebruik te maken van een sjabloon of animatie. 

Een originele cadeaukaart maken en geven is een leuk idee voor iemand die iets te vieren heeft of als cadeau voor je werknemers. Voer de gegevens online in, voeg een leuk sjabloon toe en weggeven maar die kaart! Veel plezier vast!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *