paasbrunch personeel organiseren

Een (paas)brunch organiseren voor jouw personeel? 4 tips!

Published On 8 januari 2019 | By Nathalie Brouwers | Personeel

Steeds meer bedrijven besteden aandacht aan Pasen. Juist omdat dit vaak wordt gezien als de opmaat naar beter weer, is Pasen een feest met narcissen, lichte kleuren en de Paashaas. En niet te vergeten paaseieren en lekker lang tafelen. En dan geen diner…nee, brunch is bij uitstek de maaltijd die past bij Pasen. Als je erover denkt om een brunch voor je personeel te organiseren zijn de volgende 4 tips interessant en handig om rekening mee te houden.

1. Zonder ei geen Pasen

Het is algemeen bekend, bij de paastraditie horen eieren. Dit is niet iets wat wij hebben bedacht maar dat gebruik stamt al van lang geleden. Al van oudsher horen eieren erbij. Ze symboliseren een nieuw begin, een werdergeboorte. We vieren dat de winter op zijn einde loopt en dat de natuur gaat uitlopen. Zorg dan ook dat je eieren en gerechten met eieren serveert tijdens de brunch. Chocolade paaseitjes uiteraard, in alle soorten en maten. Massieve chocolade eieren of gevuld met pralinévulling of gewikkeld in een folie in de kleuren van het bedrijf. Maar ga ook eens op zoek naar leuke recepten voor hapjes met eieren. Ei anders, want ook in andere landen zijn veel lekkere recepten met ei te vinden. Denk aan Spaanse ei tortilla of Italiaanse frittata.

2. Spreek waardering uit

Natuurlijk is het gezellig en leuk samen met medewerkers te brunchen. Samen activiteiten ondernemen is niet alleen gezellig maar zorgt ook voor een betere band met elkaar en met het bedrijf. Het kan ervoor zorgen dat de medewerkers met nog meer plezier hun werk doen en extra gemotiveerd en trots zijn. Als je als bedrijf extra activiteiten organiseert, voelen de medewerkers zich gewaardeerd. En om deze waardering nog meer te laten blijken is de brunch een mooi moment om dit gewoon eens uit te spreken. Iedereen is ontspannen en de sfeer is informeel. Maak dit een moment om iedereen te bedanken en te complimenteren voor de inzet.

3. Houd rekening met iedereen

Hoe klein of groot het gezelschap ook is, hoeveel medewerkers er ook aanwezig zijn. Het is belangrijk om met iedereen rekening te houden. Zijn er vegetariërs, zijn er mensen allergisch voor bepaalde dingen, eet iemand geen varkensvlees vanwege zijn of haar geloof? Allemaal belangrijke dingen om van te voren te weten zodat er tijdens de brunch voor ieder wat wils is. Het is dan ook een goed idee om verschillende kleine gerechtjes te serveren. Met vlees en zonder vlees, zoet en hartig, koud en als het kan ook wat warme hapjes. Kies voor luxere broodsoorten, zoals suikerbrood, paasbrood en bagels. Vers fruit is altijd goed, veel mensen eten graag een fruitsalade. Ook vers geperst vruchtensap past goed bij een lunch en staat feestelijk op een mooi gedekte tafel.  Want ook dat is belangrijk, om de tafel feestelijk aan te kleden. Denk aan leuk gevouwen servetjes, menukaartjes, een bloemetjes op tafel en veel mandjes met gekookte eieren en chocolade paaseitjes.

4. Bij het bedrijf of buiten de deur?

Eigenlijk zou dit het eerste punt moeten zijn waar je over na denkt. Organiseer je de brunch op het bedrijf zelf? Dan betekent het dat je zelf de nodige voorbereidingen moet treffen. Maar je kunt er ook voor kiezen om met alle medewerkers buiten de deur te brunchen en alles uit te besteden. Reserveer dan ruim van te voren zodat je zeker weet dat je met iedereen kunt brunchen.

En het lijkt misschien een open deur maar het is toch een belangrijk aandachtspunt. Zorg dat iedereen erbij kan zijn. Als er te laat aan wordt gedacht moet een deel van de medewerkers werken. Probeer dan ook als het even kan een datum en tijdstip te kiezen waarop iedereen er bij kan zijn. Dan laat je ook merken dat iedereen erbij hoort en dat wordt gewaardeerd!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *