bedrijfspand van bedrijf

Een eigen bedrijf of winkel starten? Houd rekening met deze 4 zaken

Published On 6 juni 2017 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Starten

Er zijn weinig zaken die meer voldoening geven dan een eigen onderneming opstarten. Iedereen heeft wel eens gedroomd over de baas zijn van een eigen bedrijf. Heb jij passie voor ondernemen, en denk je erover om de sprong in het diepe te wagen? In dit artikel lees je 4 tips voor een succesvolle start van jouw eigen onderneming!

1. De juiste instelling

Een onderneming starten is een spannend proces. Elk bedrijf krijgt te maken met ups en downs, en als leider van jouw eigen onderneming moet je om kunnen gaan met tegenslagen. Heb je een heldere visie voor jouw bedrijf? Wat zijn je sterke, en wat zijn je zwakke punten? Het is van essentieel belang om jezelf en je kwaliteiten goed te testen en meten. De Kamer van Koophandel kan je helpen dit overzichtelijk te krijgen, evenals het laten zien waar er voor jou nog winst te behalen valt.

2. Unique Selling Proposition (USP)

Eén van de belangrijkste punten voor het opzetten van een succesvol bedrijf, is te weten wat jouw bedrijf uniek maakt. Hoe onderscheiden van je concurrenten? Zou jij jouw product of dienst kopen? Waarom? Een succesvol product of dienst lanceren kan iedereen. Daarvoor moet je wél leren hoe je de verbinding met de klant legt, en te leren luisteren naar zijn of haar behoeften. Zo kun je de juiste oplossing aanbieden, met een tevreden klant als gevolg.

3. Financiering

Zonder een helder financieel plan komt je bedrijf niet van de grond. Er zijn verschillende mogelijkheden om je bedrijf te financieren: door er eigen vermogen in te steken, of door een lening af te sluiten bij de bank of familie. Er zijn verschillende constructies mogelijk, en ze hebben allemaal hun voor-en nadelen. Het (gratis) Geldboek voor Ondernemers van de Kamer van Koophandel kan je helpen om de juiste keuze te maken, en je financiën te beheren.

4. Verzekeringen

Ook de ondernemer ontkomt er niet aan: verzekeringen. Wellicht ga je een bedrijfsauto aanschaffen; dan is het afsluiten van een autoverzekering geen overbodige luxe. Daarnaast bestaat er de kans dat je in de toekomst terecht komt in een juridisch conflict. Geen enkele ondernemer wil voor onvoorziene kosten komen te staan, dus zorg ervoor dat je goed verzekerd bent!

Het succesvol opzetten van een eigen onderneming is één van de meest belonende ervaringen die je in het leven kunt meemaken. Wij hopen dan ook boven alles dat je ervan geniet. Veel succes bij het behalen van jouw ondernemingsdoelen!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *