Checklist geboren ondernemer

Zo herken je een geboren ondernemer: 5 eigenschappen

Published On 8 juli 2020 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Starten

Heb jij plannen om je eigen bedrijf te starten of klinkt het woord ‘entrepreneur’ je gewoon als muziek in de oren en ben je benieuwd of jij jezelf ooit zo zal kunnen noemen? Een ondernemer heeft bepaalde kwaliteiten die hem onderscheid van de niet-ondernemers. Er zijn talloze onderzoeken gedaan naar succes en naar wat ondernemers nu juist zo succesvol maakt. Ben jij benieuwd of jij het in je hebt? Bekijk de lijst met eigenschappen hieronder en je zult weten of je geschikt bent voor het ondernemerschap.

1. Als ondernemer ben je stressbestendig

We koppen hem meteen maar even in: als ondernemer is het handig als je de nodige stress aan kunt. Je zult voor veel stressvolle situaties komen te staan. Een belangrijke afspraak met een investeerder, een klant met een klacht of de launch van een nieuwe blog of product? Als ondernemer draai jij er je hand niet voor om!

Ben jij nog niet helemaal stressbestendig? No stress! Hier lees je 5 tips om stress op het werk te voorkomen.

2. Flexibiliteit is een must als ondernemer

Nog zo’n belangrijke eigenschap als je succesvol ondernemer wilt worden is flexibiliteit. Hoe graag je het ook zult willen: veel dingen gaan niet gebeuren zoals jij dat van tevoren had gepland. Een leverancier levert producten te laat, een afspraak of werknemer belt ziek af of de klant wil jouw product of dienst graag kopen, maar dan wel nét even anders. Als ondernemer ben jij flexibel in tijd en pas je bovendien graag jouw aanbod aan op de wensen van de klant.

3. Ondernemers zijn zelfverzekerd

Als ondernemer is het handig om zelfverzekerd te zijn. Om tegenslagen te boven te komen en lastige klanten aan te kunnen moet je stevig in je schoenen staan. Dit betekent overigens niet dat jij als je verlegen bent geen ondernemer kunt worden. Als je vertrouwen hebt in jouw dienst of product, dan heb je al een stapje voor!

4. Commerciële activiteiten als ondernemer

Succesvolle ondernemers weten hoe ze hun dienst of producten in de markt moeten zetten. Hoe duurzaam of sociaal jouw bedoelingen ook zijn: uiteindelijk draait het allemaal om belangstelling en daarbij vaak ook om omzet of winst. Een commercieel talent haalt niet per se het onderste uit de kan, maar zorgt er wel voor dat zijn bedrijf kan blijven bestaan zonder verlies te lijden.

5. Ondernemers zijn vaak geboren leiders

Veel ondernemers zijn geboren leiders. Als ondernemer ga je immers een bedrijf runnen, projecten leiden en krijg je misschien zelfs werknemers onder je! Een kwaliteit van leiders die weleens wordt vergeten is het delegeren van zaken. Je kunt niet alles zelf doen, dus besteed vooral uit waar een ander beter in is!

En? Ben jij een geboren ondernemer? Wacht niet langer en start direct met het schrijven van je business plan.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *