Luchtfiltering waardevol

Waarom goede luchtfiltering zo waardevol is voor bedrijven

Published On 9 juli 2020 | By Nathalie Brouwers | Personeel

Mensen brengen een groot deel van de tijd door op het werk. Een gezonde en schone werkomgeving is dan ook zeker geen overbodige luxe. Binnenlucht wordt continu vervuild door bijvoorbeeld stof uit de vloerbedekking, door dampen van buiten of door bijvoorbeeld schilderwerkzaamheden en klusactiviteiten in afzonderlijke ruimtes. Ook de luchtvochtigheid is van invloed op de luchtkwaliteit. Met luchtfiltering creëer je een prettige en gezonde werkomgeving.

Met luchtfiltering kun je ziekteverzuim minimaliseren

Om goed te kunnen functioneren is er frisse lucht en een goede luchtkwaliteit op kantoor nodig. Wanneer je langere tijd doorbrengt in een ruime met slechte luchtkwaliteit ontstaan er vervelende klachten zoals een vermoeid gevoel, hoofdpijn en branderige ogen. Dit heeft zowel te maken met de samenstelling van de lucht als met ziekmakende stoffen die in de lucht zitten. Je merkt het direct als je een slecht geventileerde, bedompte ruimte inloopt doordat de lucht vaak onfris ruikt en zwaar aanvoelt. In een ruimte waar veel mensen bij elkaar zitten zoals een kantoor, verandert de samenstelling van lucht doordat de lucht die uitgeademd wordt rijk is aan CO2. Bacteriën, schimmels en allergenen blijven langer hangen in de ruimte, waardoor je personeel letterlijk ziek kan worden. Met een professionele luchtreiniger die zorgt voor luchtfiltering verhelp je dit probleem snel.

Frisse geur door luchtfiltering

Een goede luchtreiniger zorgt ervoor dat de lucht heerlijk fris gaat ruiken. Nare geurtjes ontstaan bijvoorbeeld door bepaalde productieprocessen doordat je met een grote groep mensen in de vergaderruimte zit of ontstaan door het kantoorpand zelf. Vervelende geurtjes op kantoor zijn zeer storend en het komt ook niet goed over op jouw klanten die langskomen op kantoor. De concentratie en productiviteit van je medewerkers neemt af wanneer het onfris ruikt op kantoor. Een luchtreiniger zuigt de lucht aan en filtert deze alvorens de schone lucht terug te blazen in het kantoor. Door deze luchtfiltering wordt het direct frisser en aangenamer om in de ruimte te verblijven.

Luchtfiltering door stof te verwijderen

Het kan behoorlijk stoffig zijn op kantoor. Ook als je dagelijks schoon laat maken door een professionele schoonmaker blijven er minuscule stofdeeltjes in de lucht hangen. Deze komen bijvoorbeeld uit de vloerbedekking en uit kleding. Ook kantoorapparatuur zoals de kopieerapparaten, scanners en printers stoten fijnstof uit. Dit kan een serieus risico voor de gezondheid vormen. Met een luchtreiniger met HEPA-filter kun je deze stofdeeltjes uit de lucht filteren. Deze filters verwijderen naast gewone stofdeeltjes en fijnstof ook bestanddelen van schimmels, bacteriën, rook, huidschilfers en allergenen, waardoor deze luchtreinigers populair zijn in ziekenhuizen en scholen. In de buitenlucht hebben we ook te maken met fijnstof. Gelukkig voldoet de luchtkwaliteit in Nederland aan de Europese eisen.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *