backoffice uitbesteden

Backoffice uitbesteden? 5 redenen op een rijtje!

Published On 20 september 2021 | By Nathalie Brouwers | Bedrijf Laten Groeien

Als ondernemer krijg je met veel verschillende taken te maken. Het wordt verwacht dat je de service van jouw bedrijf levert, terwijl je tegelijkertijd alles intern ook netjes moet afhandelen. Hier komt veel bij kijken, zoals het uitbetalen van je werknemers, het regelen van verzuim en bijvoorbeeld pensioen regelingen. Daar bovenop wordt je verwacht het klantcontact te onderhouden, alle administratie aan kosten e.d. bij te houden en meer. Maar mensen zijn niet gemaakt om alles in hun eentje te doen. Overweeg daarom om je backoffice taken uit te besteden. In dit artikel zet ik 5 reden op een rijtje.

5 redenen om backoffice uit te besteden:

  1. Focus. Doordat je de administratieve werkzaamheden uitbesteed, kan je meer tijd besteden aan wat daadwerkelijk belangrijk is binnen jouw bedrijf; zoals het werven van klanten of goed klantcontact behouden. 
  2. Duidelijkheid. Backoffice partners worden ondersteund door een team van experts. Hierdoor blijven vragen over loonkosten en personeelskosten niet liggen. Het uitbesteden van de backoffice zorgt dus voor meer duidelijkheid voor zowel werkgevers als werknemers.
  3. Zorgeloosheid. Sommige dingen zijn moeilijk voor zelfstandigen, zoals het uitbetalen van de uitzendkrachten elke week, terwijl nog niet alle facturen zijn betaald door je klanten. Het financieren van deze grote bedragen die je nodig als voorschot voor de werknemers wordt nu geregeld door uw backoffice. Je hoeft zelf daar dus geen zorgen meer over te maken. 
  4. Ondersteuning. Soms is het nodig om bepaalde beslissingen binnen het bedrijf te bespreken, maar heeft je geen juiste partner hiervoor. Met een backoffice partij kunt je vanuit hun perspectief beter inzicht verkrijgen in het bedrijf. Zo houdt je jouw bedrijf gezond.
  5. Goed geregeld. Met een goede backoffice weet je zeker dat alles wettelijk goed is geregeld. Je werknemers worden correct en op tijd gecompenseerd en vergoed. Mocht er ziekteverzuim zijn, wordt het herstelproces ook verzorgd door het backoffice team. 

Conclusie 

Wil jij je backoffice uitbesteden? Dan is dit een goede investering voor jouw bedrijf om deze dienst uit te besteden, je zal dan meteen een stapje voor zijn op jouw concurrenten. Je kan focussen op wat belangrijk is, vragen over loon en verzuim, blijven niet liggen, je hoeft daar geen zorgen meer over te maken, je krijgt de ondersteuning waar je het nodig hebt en je weet zeker dat alles goed geregeld is. Waardoor je kunt uitblinken in jouw eigen expertise!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *