bedrijfsverhuizing

Verhuizen met het bedrijf? 5 tips!

Published On 6 januari 2017 | By Redactie Wijzer Ondernemen | Bedrijf Laten Groeien, Bedrijfspand

De Nederlander verhuist gemiddeld 7 keer in zijn leven, en een bedrijf verhuist zo eens per 5 jaar. Een verhuizing kan leuk zijn doordat je voor het eerst gaat samenwonen, een gezinsuitbreiding verwacht of een droom gaat verwezenlijken in het buitenland. Maar ook de minder leuke dingen zoals een scheiding, een financiële tegenslag of door ouderdom een huis te moeten verlaten. Hoe dan ook, verhuizen blijft een crime. Zowel zakelijk als privé. Stress en hoge kosten. Dat zijn eigenlijk de associaties die een verhuizing oproept.  Niet nodig! Natuurlijk kost een verhuizing veel energie maar deze vijf tips verhuis je een stuk makkelijker en zonder te veel gedoe.

Tip 1: Zelf doen of uitbesteden

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen: ga ik alles zelf regelen of besteed ik het uit? De eerste optie is het goedkoopst, de tweede het gemakkelijkst. Zelf verhuizen betekent zelf inpakken, sjouwen en vervoeren. De schade is voor jou. Uitbesteden betekent veel minder zelf doen en verzekerd zijn. Een verhuizing uitbesteden kent een vanaf-prijs van zo’n 500 euro. Zelf doen kost je minimaal 200 euro. Denk aan busje huren, dozen, materiaal enzovoort. Zakelijk lijkt uitbesteden nog interessanter, de btw vorder je immers terug. Dat scheelt weer 21 procent!

Tip 2: Planning

Begin op tijd! Dit klinkt heel logisch, maar dit is de meest gemaakte fout bij verhuizen. Men begint te laat waardoor de dag zelf gestresst en gehaast verloopt. Niet nodig! Begin een maand van te voren al met een to-do lijst. Noteer wat er gehaald en geregeld moet worden, en begin ook op tijd met inpakken of demonteren. Ga je zelf aan de slag? Denk dan aan het huren van een busje. Als je te lang wacht, bestaat de kans dat op jouw verhuisdag alle busjes al verhuurd zijn.

Tip 3: Adres wijzigen

Natuurlijk moet je je adres wijzigen. Denk aan de bank, telefoon- & internetprovider, verzekeringen en natuurlijk de gemeente. Als bedrijf moet je aan de KvK denken. Vaak worden parkeervergunningen vergeten, let hier op! Internet, tv, bellen en energie kan je soms beter opzeggen. Dit is goedkoper! Dus een nieuw pakket afsluiten op je nieuwe adres. Als je zeker wilt zijn om geen post te missen, dan kun je ook kiezen voor de doorstuurservice van PostNL. Zij sturen post dan automatisch door naar je nieuwe adres.

Tip 4: Verhuisdozen

Niets zo lastig als sjouwen met tasjes en sinaasappeldozen. Koop degelijke verhuisdozen. Dit sjouwt makkelijker en zijn bovendien stapelbaar, wat dus efficiënter vervoerd. Schrijf altijd op de dozen wat erin zit. Zo voorkom je onnodig gesjouw in je nieuwe woning of kantoor.

Tip 5: Belangrijke documenten

Je paspoort, rijbewijs en eventueel huurcontract kan je het best bij je houden, dus niet inpakken! Op de dag zelf heb je deze documenten vaak nodig en dan heb je geen zin en/of tijd om dit te zoeken. Dit geldt overigens ook voor een telefoonoplader. Zorg ervoor dat je makkelijk bij de belangrijke spullen kan.

Hopelijk helpen deze tips je op weg en ben je lekker op tijd klaar! Dan kan je direct starten met het uitpakken en inrichten. Succes!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *