keurmerk veilig ondernemen

Veilig ondernemen doe je zo!

Published On 7 maart 2019 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Laten Groeien

Ondernemen in een veilige omgeving is van groot belang. Een onveilige omgeving kan namelijk de bedrijfsvoering flink in de weg zitten. Wat niet iedere ondernemer weet is dat er voor veilig ondernemen een speciaal keurmerk is. Dit keurmerk is ontwikkeld door het Centrum voor Criminaliteitspreventie (CCV) en heet het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Dat keurmerk is weer onderverdeeld in een variant voor winkelgebieden en eentje voor bedrijventerreinen. Dit keurmerk helpt ondernemers om te kunnen ondernemen in een veilige omgeving. Hieronder lees je meer over hoe je veilig kunt ondernemen!

Wat houdt het KVO in?

Als ondernemer ken je het belang van veilig werken. Het Keurmerk Veilig Ondernemen helpt door alle betrokken partijen op het gebied van veilig werken samen te brengen. Als ondernemer in een winkelgebied of bedrijventerrein kun je niet alleen zorgen dat de omgeving veilig is. Daar heb je hulp voor nodig. Bijvoorbeeld in de vorm van gemeente, brandweer en politie. Deze partijen hebben jou als ondernemer op hun beurt nodig. Het keurmerk brengt deze verschillende partijen bij elkaar zodat deze betrokken partijen samen afspraken kunnen maken over het aanpakken van overlast, criminaliteit en onderhoud.

Keurmerk voor de hele omgeving

Voordat het keurmerk wordt afgegeven moet er dus eerst door de verschillende partijen een daadwerkelijk veilige omgeving worden gecreëerd. Dat wordt gerealiseerd door zaken als brandpreventie door middel van de juiste brandblusser op de juiste plek, betere openbare verlichting en georganiseerd toezicht. Dat leidt tot een schone, goed onderhouden en veiligere omgeving. Wanneer die zaken allemaal op orde zijn wordt het keurmerk voor het hele gebied afgegeven. Het idee daarachter is dat het een signaal af geeft aan het winkelend publiek en tegelijkertijd aan mensen met minder goede bedoelingen.

Het keurmerk aanvragen

Wanneer je als ondernemer een traject wilt starten om dit keurmerk te ontvangen is er een aantal voorwaarden. Zo moet je onder andere gevestigd zijn op een bedrijventerrein of in een winkelgebied. Daarnaast moet er een werkgroep worden samengesteld waarin ondernemers, politie, gemeente en brandweer deelnemen. Er is sprake van begeleiding tijdens het traject om aanspraak te maken op dit keurmerk. Als ondernemer is het dus voor elke situatie mogelijk om dit keurmerk te ontvangen.

Als ondernemer weet je hoe belangrijk veilig werken is en hoe belangrijk het is dat de omgeving veilig is. Dit keurmerk geeft jou als ondernemer de mogelijkheid om dit te realiseren met de partijen die hierbij de belangrijkste rol spelen.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *