bedrijfskleding trends 2020

Bedrijfskleding in 2020: welke trends zien we dit jaar terug?

Published On 2 maart 2020 | By Roeland van Poorten | Personeel

De wereld van kleding en stijl is altijd in beweging. Ook de trends op het gebied van bedrijfskleding blijven veranderen. Voor jou als ondernemer zijn dat belangrijke ontwikkelingen om in de gaten te houden. Het is namelijk belangrijk dat je personeel er goed uitziet – de kleding van je werknemers is een van de meest zichtbare visitekaartjes van je bedrijf.

Ieder bedrijf heeft zijn eigen uitstraling. Hoe bedrijfskleding eruit ziet, is dan ook tot op zekere hoogte afhankelijk van de huisstijl – en natuurlijk van de eisen aan veiligheid die in de branche worden gesteld. Toch zijn er zeker trends te herkennen in het jaar 2020! Hoe ziet de nieuwste, hipste en beste bedrijfskleding van dit jaar eruit?

Bedrijfskleding is duurzamer dan ooit

Natuurlijk volgt ook bedrijfskleding de algemene trends. In het jaar 2020 is duurzaamheid dan ook de belangrijkste trend die we herkennen. Kleding is van oudsher een erg vervuilende industrie, die veel impact heeft op het milieu. Daar worden nu grote stappen gemaakt om duurzamer te produceren. Zogenaamde circulaire bedrijfskleding is erg hip: daarbij is er veel aandacht voor de materialen waarvan kleding wordt gemaakt, en de mate waarin die materialen gerecycled kunnen worden.    

Custom made: vriendelijk en modern

In bepaalde branches zijn in 2020 grote veranderingen te herkennen. Die zijn veelal afgestemd op de behoeftes in die branche. In de zorg, bijvoorbeeld, is er nu een grote vraag naar kleding met lichte stoffen en lichte kleuren. De zorgmedewerker wordt daarmee vriendelijker en huiselijker. Ook Albert Heijn, een van de grootste werkgevers in Nederland, kiest dit jaar voor een nieuwe look, die helemaal is afgestemd op de uitstraling van de supermarkt. Custom made bedrijfskleding, met een vriendelijke en moderne uitstraling: dat lijkt de trend.

Netjes voor de dag, maar toch casual en benaderbaar

Op kantoor is het nette, grijze of zwarte pak allang verleden tijd. Ondernemers, managers én werknemers: over de hele linie wordt kleding op het werk steeds wat meer casual. Ook in 2020 is dat weer duidelijk te zien. Bedrijfskleding hoeft niet saai en strak te zijn, maar is een combinatie tussen net en zakelijk, én een eigentijdse en persoonlijke stijl.

Mee met de verandering

Hoe bedrijfskleding eruit ziet, blijft veranderen. Het gaat allang niet meer om functionaliteit: kleding moet hip en trendy zijn, moet duurzaam zijn geproduceerd, en mag in 2020 best een uiting zijn van jouw persoonlijke smaak. Ga jij ook mee met de nieuwste trend?

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *