salarisadministratie en personeelsadministratie

Je personeels- en salarisadministratie kunnen voor veel stress zorgen

Published On 3 maart 2020 | By Dennis Verbaandert | Financieel

En dat is dus helemaal nergens voor nodig. Het is een kwestie van alles goed regelen. Door deze twee administraties te koppelen, zorg je al voor de helft minder stress. En weet je de koppeling ook nog eens goed in te voeren en te gebruiken, dan wordt de administratie een eitje. Maar daar ben je, helaas, niet zomaar. Het kan heel handig zijn om eens met professionals om tafel te gaan om de mogelijkheden voor de personeels- en salarisadministratie te bespreken.

Je kunt de personeels- en salarisadministratie beter bij elkaar houden

Zo heb je altijd de actuele gegevens van ieder personeelslid bij de hand. Ook de salariëring verloopt dan een stuk gemakkelijker. Personeelsadministratie automatiseren is en blijft een moeilijk onderwerp. Hoeveel werkgevers werken nog steeds met mappen met papieren met daarin de afspraken per personeelslid, de vakantiedagen (opgenomen en over) en de uren ziekteverzuim? Dat kan dus een stuk gemakkelijker en vooral overzichtelijker.

Door salarisadministratie software te gebruiken, zorg je voor een foutloze salarisadministratie. Dit voorkomt veel onrust in je bedrijf. Mensen die de ene maand te veel en de andere maand (daardoor) te weinig betaald krijgen, weten op een gegeven moment niet meer waar ze aan toe zijn. Door goede salarisadministratie software te gebruiken voorkom je deze ellende!

Deze werkwijze werkt ook wanneer je ploegendiensten of wisseldiensten draait

De uren zijn veel beter te monitoren. Ook kun je precies zien wanneer welk personeelslid niet beschikbaar is voor het werk. Hierover zijn natuurlijk bij het afsluiten van het contract afspraken gemaakt, maar door de personeelsadministratie naast het rooster te houden, voorkom je fouten. En dat gaat digitaal nu eenmaal een stuk gemakkelijker dan op papier. Je kunt zelfs je medewerkers toegang geven tot hun deel van de planning, zo kunnen ze zelf aangeven of ze willen invallen of een extra dienst willen draaien.

Laat je vrijblijvend informeren

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden, maar kun je je nog niet helemaal precies voorstellen wat je kunt verwachten van deze personeels- en salarisoplossingen? Dan is het tijd om een vrijblijvend advies aan te vragen. Tijdens dit adviesgesprek hoor je precies wat een goede administratie voor jou en je bedrijf kan betekenen. Ik kan je nu al vertellen dat je er blij van zult worden. Als de personeels- en salarisadministratie eenmaal echt goed op de rit is, kun jij je weer bezighouden met andere taken die ook tot je takenpakket horen.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *