MKB verzuim ontzorg-verzekering

De MKB verzuim ontzorg-verzekering; wat is dat?

Published On 2 maart 2020 | By Roeland van Poorten | Personeel

Er zijn veel ontwikkelingen voor ondernemers. Ook rondom de verplichting om loon door te betalen bij zieke werknemers verandert er per januari 2020 het een en ander. En dat is erg belangrijk, want voor werkgevers in het mkb is een zieke werknemer een groot risico. De verplichting om twee jaar lang loon uit te blijven keren als een persoon ziek wordt, kan voor kleine bedrijven behoorlijk ingrijpend zijn. Een van de belangrijkste veranderingen is de invoering van een MKB verzuim ontzorg-verzekering. Dit is een verzekering die jou als ondernemer ondersteunt bij je verplichtingen, die je ten opzichte van je werknemers hebt op het moment dat zij door ziekte niet kunnen werken. Dit nieuwe type verzekering is per 1 januari 2020 al beschikbaar, en is een belangrijke verzekering om te overwegen, naast de andere essentiële verzekeringen die je als ondernemer moet hebben.

Wat is en gaat er nog veranderen, en waarom?

De bedoeling van de veranderingen, en ook van de nieuwe verzuim ontzorg-verzekering, is dat de werkgever in het midden- en klein bedrijf meer grip krijgt op de situatie als er een werknemer (dreigend) langdurig ziek wordt. De transparantie rondom het doorbetalen van loon gaat verbeteren, en het moet duidelijker worden waar het UWV de werkgever op beoordeelt rond re-integratie. Daarnaast zijn er een aantal wettelijke wijzigingen die de werkgever ten goede komen. Zo komen er tegemoetkomingen voor het doorbetalen van loon. Daar profiteren vooral kleine ondernemers van.

Ook de verzuimontzorgverzekering is een belangrijk onderdeel van de manier waarop de overheid probeert mogelijke problemen te verkleinen. Door deze verzekering af te sluiten zijn kleinere werkgevers gedekt tegen alle risico’s die kunnen ontstaan. Er is een keurmerk in het leven geroepen om jou als ondernemer de garantie te geven dat je op de juiste plek bent verzekerd.

Moet ik een verzuim ontzorg-verzekering afsluiten?

Een MKB verzuim ontzorg-verzekering is zeker niet verplicht. Je kiest uiteraard zelf op wat voor manier je omgaat met de risico’s die het ondernemen met zich meebrengen. Heb je al een bestaande verzuimverzekering, dan kun je die gewoon behouden of omzetten naar de nieuwe MKB verzuim ontzorg-verzekering. Maar voor ondernemers die tegen deze risico’s niet gedekt zijn, is dit het perfecte moment om daar een begin mee te maken. Met een verzekering die aan het keurmerk voldoet, is niet alleen de doorbetaling bij ziekte gedekt, maar ook de kosten van re-integratie.

Verzeker tegen het risico van langdurige ziekte bij je werknemers

Voor ondernemers in het mkb is ziekte en groot risico – en mogelijk een grote kostenpost. Sluit je een MKB verzuim ontzorg-verzekering af, dan hoef je je geen zorgen meer te maken over de kosten die dit met zich mee kan brengen.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *