trends bedrijfskleding 2019

Welke trends kunnen we in 2019 verwachten op het gebied van bedrijfskleding?

Published On 30 december 2018 | By Nathalie Brouwers | Personeel

Waar bedrijfskleding vroeger alleen functioneel diende te zijn, vinden ondernemers het nu vaak minstens zo belangrijk dat de kleding hip en trendy is. Het personeel is immers het visitekaartje van het bedrijf. Zij creëren namelijk meer herkenbaarheid voor je bedrijf en stralen uit waar je voor staat. Bedrijfskleding is daarom dé manier om het bedrijf goed op de kaart te zetten. Wil jij weten met welk type bedrijfskleding jouw bedrijf goed voor de dag komt? Ontdek dan hier de nieuwste trends op het gebied van bedrijfskleding!

Duurzaamheid

Ook in de bedrijfskledingbranche is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Steeds meer mensen en bedrijven vinden het belangrijk waar hun kleding vandaan komt. De vraag naar circulaire bedrijfskleding neemt de laatste jaren dan ook enorm toe. Bij dit type bedrijfskleding staat het hergebruik van materialen en producten centraal. Ook in 2019 zet deze trend zich voort. Bedrijven willen weten onder welke omstandigheden de bedrijfskleding geproduceerd is. Eerlijke behandeling en beloning, geen gebruik van chemicaliën en een lage milieubelasting, zijn daarbij cruciaal. Een stoere, verantwoorde look met gebruik van eerlijke materialen, is daardoor dé trend van 2019.

Hippe denim kleding

Stoere spijkerbroeken, lederen schorten en een mooie jeans in plaats van een pantalon: de trend op het gebied van bedrijfskleding is in 2019 rauw en minder traditioneel. Het hele strakke, formele is uit en hip en eigenwijs is in. Wil je meegaan met deze trend, maar toch een uniforme uitstraling behouden? Laat dan je eigentijdse bedrijfskleding bedrukken, om toch die uniforme, herkenbare look te creëren. Zo kun je stoere lederen schorten voor horecapersoneel, bijvoorbeeld laten bedrukken met het bedrijfslogo. Ook denim leent zich overigens uitstekend voor een gepersonaliseerde opdruk.

Een mix van comfortabel, casual en formeel

Met alleen zwarte, witte en grijze bedrijfskleding, kom je als ondernemer allang niet meer weg. Kleur is in! Bovendien is er steeds meer aandacht voor comfortabele bedrijfskleding: het personeel moet zich er lekker in voelen. Wat we wel zien is dat die comfortabele, minder formele bedrijfskleding, vaak opgeleukt wordt met een formeler accessoire. Denk bijvoorbeeld aan een jeans en shirt, in combinatie met een nette vlinderdas. Of laat je medewerkers juist een nette pantalon en blouse dragen, gecombineerd met een stoer denim schort. Ook bretels, bijzondere prints, halterschorten en stoere caps, zien we het komende jaar steeds vaker terug. Combineren mag en bijna alles is toegestaan. In 2019 hoeft de bedrijfskleding dus gelukkig zeker niet strak en saai te zijn!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *