personeel opleiden

3 tips om jouw personeel (verder) op te leiden

Published On 21 oktober 2021 | By Roeland van Poorten | Personeel

In Nederland hebben we het geluk over vele mensen te beschikken die uitstekend opgeleid zijn. Zo wordt het bedrijfsleven verzekerd van goede diensten. Maar in de hedendaagse wereld vinden veranderingen in een rap tempo plaats.

Daarbij is het cruciaal dat je personeel de ontwikkelingen bijhoudt. Leren is iets wat je namelijk je hele leven lang doet. En daarom bespreken we in dit artikel 3 tips over hoe jij jouw personeel op peil houdt d.m.v. extra opleidingen.

Vind de juiste aanbieder
In een bedrijf heb je vele verschillende functies. Daardoor is voor sommige mensen de ene opleiding belangrijker dan de andere. Maar per opleiding is er frequent één specifieke aanbieder die het beste blijkt te zijn. Bijvoorbeeld een IT academy voor jouw IT beheerder.

Zorg er daarom voor dat je goed uitzoekt welke aanbieder het beste blijkt te zijn voor jouw personeelslid. Hierdoor blijven zij iedereen voor op de markt, want uiteindelijk vertaalt dit zich ook naar jouw bedrijf.

Het belang van budget
We hebben het net al gehad over de beste aanbieder zoeken. Vaak is er een positieve correlatie tussen de kwaliteit van de aanbieder en de hoogte van de prijs. Hoewel de prijs eerst af kan schrikken, is het nog steeds aan te raden om een ruim budget te nemen voor het verder opleiden van je personeel.

Je zult namelijk dit budget op een indirecte manier ruim terug verdienen, simpelweg door de verhoogde kwaliteit en productiviteit waar jouw personeelslid over beschikt. Op de lange termijn zal dit een uitstekende investering blijken te zijn. Inspecteer overigens wel de reputatie van de aanbieder. Zo verzeker jij jezelf van een goede investering.

Leerstof en opleidingsrichting
Tot slot is de leerstof en opleidingsrichting van jouw personeel ook cruciaal voor een juiste manier van het verder opleiden van deze mensen. Doordat de markt snel kan veranderen, zullen sommige vaardigheden vanzelf verdwijnen doordat ze onnodig worden.

Aan de andere kant komen er vaardigheden bij voor allerlei functies die de doorslag kunnen geven met betrekking tot het succes van het bedrijf zelf. Hou jezelf dus goed op de hoogte welke richting bepaalde bedrijfsfuncties op lijken te gaan.

Zo kun je vervolgens de juiste richting in overeenstemming met jouw personeel bepalen om ze op een goede manier verder op te leiden.

In dit artikel hebben we je 3 tips gegeven om jouw personeel verder op te leiden. Door de beste aanbieder te kiezen, een ruim budget te nemen en de juiste opleidingsrichting te bepalen, zal jouw personeel meer dan hiervoor gaan groeien. We hopen dat je onze tips zal benutten en wensen je alvast veel succes met het verder opleiden van jouw personeel!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *