werken met excel

4 redenen waarom jij moet kunnen werken met Excel

Published On 12 juli 2018 | By Roeland van Poorten | Personeel

Iedereen kent het programma Excel wel. Maar niet iedereen kan er even goed mee overweg. Dat is op zich ook niet verwonderlijk, het kan namelijk best een ingewikkeld programma zijn. Het is echter ook een belangrijk programma dat je veel kan brengen als je er alles uit weet te halen. In dit artikel geven we je redenen waarom ook jij moet kunnen werken met Excel. Mogelijk wist je nog niet eens van alle voordelen die Excel biedt!

1. Je bent aantrekkelijker voor werkgevers

Met de juiste kennis van Excel zal je aantrekkelijker zijn voor werkgevers. Het is zelfs zo dat onderzoek uitwijst dat werknemers die goed zijn met Excel meer betaald krijgen dan hun collega’s die minder goed overweg kunnen met het programma. Het geeft aan dat werkgevers het belangrijk vinden en dat organisaties een belangrijke plaats toekennen aan Excel. Wil je jezelf echt op de kaart zetten en je toegevoegde waarde voor de organisatie vergroten, dan is het aan te raden om een office 365 cursus te volgen. Hier leer je alle ins en outs wat betreft dit populaire programma pakket van Windows.

2. Je kunt efficiënter werken

Wanneer een werkgever goed personeel wil vinden zal hij ook kijken naar de mate waarin iemand efficiënt kan werken. Wanneer je beschikt over goede vaardigheden op het gebied van Excel zal dit je de kans geven om je werkzaamheden efficiënter uit te voeren. Dat is prettig voor je werkgever, maar zeker ook voor jezelf. Doordat je in Excel alles duidelijk en overzichtelijk kunt invoeren en berekenen kun je uiteindelijk veel tijd en energie besparen.

3. Bespaar geld voor jezelf

De ICT-vaardigheden van Nederlanders zijn lang niet altijd zo goed dat elk individu Excel op een juiste manier kan inzetten. Het mooie van Excel is dat het wanneer het goed toegepast wordt geld kan besparen. Onder andere dankzij het punt dat we hierboven beschreven: door efficiënter te werken bespaar je immers geld.

4. Eerder een nieuwe baan

Ben je al langere tijd op zoek naar een nieuwe baan? Of zit je zelfs thuis en ben je hard op zoek naar werk? Door te investeren in kennis op het gebied van Excel en eventueel aanvullende office 365 programma’s word je een stuk aantrekkelijker voor werkgevers. Je zal eerder een baan krijgen en aanspraak maken op beter betaalde functies.

Kennis opdoen van Excel kan dus een zeer goede investering zijn in jezelf en jouw toekomst!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *