Organiseren bedrijfsfeest werknemers

Zo organiseer je een bedrijfsfeest waar je werknemers enthousiast van worden

Published On 16 juli 2020 | By Nathalie Brouwers | Personeel

Na tijden van thuiswerken en intelligente lockdown is iedereen eraan toe: het volgende bedrijfsfeest! Dit is dan ook bij uitstek het moment om een bedrijfsfeest te plannen. En niet zomaar één: jij organiseert dit jaar een feest waar jouw werknemers enthousiast van worden. Een feest in de categorie waarover nog lang wordt nagepraat. Ben je er klaar voor? Dit zijn 5 zaken die absoluut niet mogen ontbreken op je bedrijfsfeest.

Bedrijfsfeest tip #1 – Kies een thema

Een thema brengt direct sfeer op een bedrijfsfeest. Hierop kun je alles aanpassen: van versiering en eten tot muziek en spellen. Denk bijvoorbeeld aan een thema in de vorm van een land, een film of een feest rondom de kleur goud. Maak uitnodigingen die bij het thema passen om iedereen direct in de stemming te brengen. En wat dacht je van een dresscode? Zo moeten al jouw werknemers wel meedoen!

Bedrijfsfeest tip #2 – Versier de ruimte

Er gelden nog een aantal beperkingen rondom het coronavirus waardoor het met een grote groep collega’s misschien handiger is om jullie bedrijfsfeest op kantoor te houden in plaats van op een feestlocatie. Dit betekent niet dat de ruimte er saai uit hoeft te zien! Met de juiste versiering tover je zelfs het saaiste bedrijfspand om in een feestelijke ruimte. Versiering brengt de stemming erin en is iets dat je zeker niet moet vergeten!

Bedrijfsfeest tip #3 – Regel een DJ

Wat is een bedrijfsfeest zonder muziek? En dan bedoelen we niet een playlist van één van jouw werknemers, maar een echte bedrijfsfeest DJ die de ervoor zorgt dat de voetjes van de vloer gaan. Professionele Dj’s zorgen vaak voor een extraatje, bijvoorbeeld in de vorm van een pubquiz of een dansvloer. Zo kunnen jouw werknemers direct de laatste stress uit hun lichaam dansen. Doe je ook mee?

Bedrijfsfeest tip #4 – Gezonde borrelhapjes

Nu veel mensen met extra coronakilo’s rondlopen, is dit het moment om gezonde borrelhapjes te introduceren. En dan bedoelen we geen humus met wortels; er is op het gebied van gezonde hapjes veel meer te beleven. Probeer bijvoorbeeld eens vegetarische ovensnacks zoals de groentebitterbal. Schakel een cateraar in en vraag naar de mogelijkheden. Je zult verstelt staan van het aanbod.

Bedrijfsfeest tip #5 – Actie!

Zorg voor een beetje actie in de tent. Er is niets zo saai dan een feest dat slechts bestaat uit een borrel (die vaak maar langzaam op gang komt). Zorg daarom ook voor wat vertier, bijvoorbeeld in de vorm van een spel. Dit kan een pubquiz zijn, een levensgrote vorm van een gezelschapsspel of een zoektocht naar de moordenaar of saboteur. Zet een kleine competitie en zorg voor een beloning voor het beste team. Je zult zien dat werknemers hier enthousiast van worden!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *