goedkoop vervoer naar werk

3 tips voor goedkoper vervoer naar kantoor

Published On 11 februari 2019 | By Dennis Verbaandert | Personeel

Vooral voor degene die niet dichtbij werk woont, is het vervoer vaak een kostenpost. Velen zullen met de auto gaan, wat hoge kosten met zich meebrengt. Denk hierbij aan kosten voor brandstof, wegenbelasting, verzekering en onderhoud van het voertuig. Soms is het mogelijk om een kilometervergoeding met je werkgever te regelen, maar hiermee moet je geluk hebben. Niet iedere werkgever is hiertoe bereid. In dit artikel geven we je 3 tips voor goedkoper vervoer naar je werk. Zo kom je toch op kantoor, met minder kosten.

1. Pak de fiets

Het grootste voordeel van fietsen, zijn de lage kosten. Je maakt éénmalig kosten bij de aanschaf van een nieuwe fiets en bent daarna alleen nog maar jaarlijks een keer geld kwijt voor een onderhoudsbeurt en mogelijk wat nieuwe onderdelen. Ook de aanschafkosten hoeven niet hoog te zijn. Er zijn genoeg betrouwbare aanbieders van voordelig geprijsde fietsen te vinden. Hier vindt u onder andere elektrische fietsen, (elektrische) vouwfietsen en racefietsen met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Pak als het even kan dus de fiets naar je werk. Naast goedkoper, is het ook veel gezonder voor je lichaam en geest. Kortom, alleen maar voordelen eigenlijk. 

2. Maak gebruik van openbaar vervoer

Ben je niet zo’n fietser? Geen probleem, schaf dan een OV-chipkaart aan en pak de bus of trein naar je werk. Door gebruik te maken van het openbaar vervoer, ben je alleen reistegoed kwijt. Je weet dus precies wat je maandelijks kwijt bent en betaalt alleen wanneer je gebruik maakt van deze dienst. Er zijn geen extra kosten zoals je bij een auto wel hebt. Met een zakelijke chipkaart>, betaal je alleen voor de gemaakte reizen. Wie weet, kun je via je werkgever een vergoedingsregeling treffen. Veel bedrijven bieden medewerkers de mogelijkheid om op hun kosten met het openbaar vervoer te reizen. Dat zou natuurlijk mooi zijn, dan hoef jij (bijna) geen reiskosten te betalen.

3. Poolen met collega’s

Is het voor jou geen mogelijkheid om op de fiets naar je werk te gaan, omdat je te ver weg woont of je last hebt van bijvoorbeeld blessures. En is openbaar vervoer ook geen optie? Kijk dan eens of er meer collega’s vanuit dezelfde woonplaats naar kantoor rijden. Je kunt hen voorstellen om te gaan poolen. Dit is vooral fijn als je beiden vanuit dezelfde kant van het land komt. Ook als je niet in dezelfde plaats woont, maar wel dichtbij elkaar in de buurt, kan het lonen om samen te rijden. Zo kun je in ieder geval de brandstofkosten delen en heb je minder kosten voor onderhoud, omdat je de auto minder vaak gebruikt. Maak hierover van tevoren duidelijke afspraken en spreek bijvoorbeeld af dat je om en om rijdt. Zo verdeel je de kosten voor onderhoud. Helaas blijven de wegenbelasting en de verzekering wel voor je eigen rekening. De vraag is dus of je niet toch liever de fiets of het openbaar vervoer pakt.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *