Dit is hoe je het perfecte duurzame relatiegeschenk vindt

Published On 6 augustus 2021 | By Roeland van Poorten | Marketing, Personeel

Dit artikel is geschreven door gastblogger Jeanine Heij.

Daar is de uitdaging weer: je zoekt een mooi relatiegeschenk. Een geschenk dat origineel, kwalitatief en verrassend is. Liefst ook nog duurzaam en groen, want dat is enorm belangrijk in deze tijd. Een relatiegeschenk vinden dat aan zoveel criteria voldoet, kost de nodige tijd. In deze blog daarom 5 tips die je een handje helpen.  

1. Kies voor een geschenk met een verhaal

Mensen zijn dol op verhalen, en natuurlijk helemaal als het om een ‘feel-good-story’ gaat. Bekende voorbeelden zijn merken als Tony’s Chocolonely, Dopper en Bambook, maar ook achter minder bekende merken of producten kan een prachtig verhaal schuilgaan. Verwerk het verhaal op een leuke manier in je eigen boodschap en je organisatie is direct een positieve associatie rijker. Laat bijvoorbeeld een Dopper bedrukken en stop er een kaartje in waarop je het verhaal vertelt.

2. Kies voor duurzame materialen 

Inmiddels is het scala aan duurzame materialen behoorlijk uitgebreid. Denk aan katoen, jute, bamboe, kurk en tarwestro. Ook gerecycled plastic en gerecycled papier staan prominent op het toneel. Door deze ruime keuze wordt het je relatief makkelijk gemaakt om voor een duurzaam alternatief te kiezen. Bovendien hebben natuurlijke materialen een prachtige uitstraling. 

3. Kies voor een cadeau waar mensen mee aan de slag moeten 

Populair zijn de producten die je zelf moeten planten of kweken, bijvoorbeeld een kaartje van groeipapier of een zakje met zaadjes. Een laagdrempelige en leuke manier om mensen bewust met het groei- en bloeiproces bezig te laten zijn. Bovendien worden mensen altijd blij van vrolijke bloemen, verse kruiden of zelfgekweekte groenten. 

4. Zorg dat het past bij je organisatie 

Bedenk wat jouw bedrijf doet, waar het voor staat en hoe je dat op een mooie of ludieke manier kunt koppelen aan een relatiegeschenk. Op deze manier hoort het geschenk echt bij je bedrijf en is de kans groot dat mensen je beter onthouden. Wellicht levert het je ook nog nieuwe klanten op. 

5.Verdiep je in de trends en ontwikkelingen 

Vind je het lastig om een keuze te maken? Verdiep je dan even in de laatste trends op het gebied van duurzame relatiegeschenken. Natuurlijk, je hóeft niet mee te gaan in deze trends, maar het kan je wel inspiratie geven of op een bepaald spoor zetten.  

Deze tips helpen je om te kiezen voor een geschenk dat zonder twijfel indruk maakt op je medewerkers, klanten of relaties! 

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *