Duurzame relatiegeschenken tips

Duurzame relatiegeschenken: 4 toppers

Published On 3 september 2020 | By Nathalie Brouwers | Marketing

Relatiegeschenken zijn bij uitstek geschikt om positieve relaties op te bouwen met klanten en andere relaties. Daarnaast kunnen relatiegeschenken, mits ze op de juiste manier worden ingezet, veel bijdragen aan je eigen marketing. En aangezien duurzaamheid een steeds belangrijker onderdeel van onze maatschappij wordt, is het belangrijk om te kiezen voor duurzame relatiegeschenken. Zo laat je aan je klanten zien dat jij duurzaam en verantwoord werkt én dat je samen met je klant wilt werken aan een groene toekomst. Geen idee wat je nou als duurzaam relatiegeschenk kunt geven? We zetten hieronder vier goede opties voor je op een rij.

1. Iedereen houdt van chocolade

(Bijna) iedereen houdt van chocolade en daarom is dit een perfect relatiegeschenk. En wat is er nou lekkerder dan genieten van chocolade die ook nog eens duurzaam en eerlijk is geproduceerd? Denk bijvoorbeeld aan de welbekende Fairtrade chocolade van Max Havelaar. Kies ook eens voor bedrukte chocolade met de naam van de ontvanger of met het logo van je bedrijf. Lekker, duurzaam en gepersonaliseerd: wat wil je nog meer?

2. Duurzame kantoorartikelen

Je kunt jouw duurzame relatiegeschenk ook gebruiken om je klanten te helpen met zijn kantoorinventarisatie. Dat kun je doen door duurzame kantoorartikelen als geschenk te geven. Zo maak je jouw klanten ongetwijfeld blij met bijvoorbeeld duurzame pennen en uitwisbare notitieblokken. Zo geef je niet alleen een duurzaam relatiegeschenk, maar help je jouw klant ook om zelf duurzaam te worden!

3. Geef groen

Bloemen en planten: het kan bijna niet duurzamer dan dat. Daarom is het natuurlijk leuk om als duurzaam relatiegeschenk een plant of bos bloemen te geven. Maar nóg leuker is het zelfs om je klanten te verrassen met bloembollen: zo kunnen ze het geschenk zelf verzorgen en zien groeien en daar uiteindelijk de vruchten van plukken.

4. Geef geluk

Het laatste, en misschien wel minst bekende duurzame relatiegeschenk dat je jouw klanten kunt schenken is het klavertje vier. Door een klavertje vier of een klavertje vier geschenk aan je klanten te geven, schenk je hen letterlijk en figuurlijk het geluk. Niet alleen is dat een hele mooie gedachte, maar het is ook nog eens de perfecte basis voor een duurzame relatie met jouw klant.

Met deze vier duurzame relatiegeschenken weet je zeker dat jouw relatiegeschenk bij je klanten scoort. Zo verbeter je niet alleen je eigen marketing, maar draag je ook bij aan onze natuur. Win-win!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *