milieuvriendelijk reclame maken

Milieuvriendelijk reclame maken: 4 tips

Published On 18 februari 2016 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Laten Groeien, Marketing

Staat maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen jouw bedrijf centraal? Dan is het erg belangrijk om ook jouw reclame-uitingen hierop aan te passen. Milieuvriendelijke en ‘groene’ reclame is hierbij de beste oplossing. Heb je een zetje in de rug en een beetje inspiratie nodig? In dit artikel geven we vier milieuvriendelijke reclame tips:

1. Green graffiti

We beginnen gelijk bij een extra originele manier van milieuvriendelijke reclame maken: green graffiti. Green graffiti, ook wel reverse graffiti genoemd, is een milieuvriendelijke en duurzame methode om een reclameboodschap over te brengen aan je doelgroep. Het gaat hierbij om buitenreclame.

Bij een green graffiti reclamecampagne worden duurzame technieken gebruikt. Met behulp van een sjabloon, water en een hogedrukspuit worden communicatieboodschappen op de grond aangebracht. Het heeft een grote impact op het publiek en laat de doelgroep zien dat je écht bezig bent met het milieu. Goed om te weten: bij green graffiti zit je niet vast aan een minimale afname of een bepaald formaat.

2. Reclamefiets

Je kunt kiezen voor belettering op je bedrijfsauto, waardoor je tijdens het rijden altijd op een bepaalde manier reclame maakt. Dit is erg fijn, maar niet de meest milieuvriendelijke oplossing. Denk als alternatief eens aan het gebruiken van een reclamefiets.

Reclamefietsen kun je natuurlijk zelf en samen met collega’s gebruiken (‘een fiets van de zaak’), maar je kunt de reclamefietsen ook op toegestane plaatsen stallen. Dit kan bijvoorbeeld in een fietsenstalling, op een druk plein of bij een scholengemeenschap. Het is een ideale manier om zonder hoge kosten of vergunningen reclame te maken voor jouw bedrijf.

3. Milieuvriendelijke relatiegeschenken

Het is niet alleen belangrijk om milieuvriendelijke reclame-uitingen tegenover de consumenten te gebruiken, maar ook voor je zakelijke relaties. Met duurzame relatiegeschenken wordt jouw bedrijfsimago nóg wat groener.

Voorbeelden van milieuvriendelijke relatiegeschenken zijn: een opvouwbaar vogelhuisje (natuurlijk mét bedrijfslogo), een solar sunflower (een oplader die werkt op zonne-energie) en een Dopper waterfles (geen plastic flesjes meer!).

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een duurzame variant van traditionele relatiegeschenken zoals pennen, notitieboekjes en USB-sticks.

4. Recyclebare communicatie-uitingen

Moeten er binnenkort weer nieuwe visitekaartjes, folders en flyers besteld worden? Kies dan voor de duurzame variant. Denk hierbij aan uitingen die geprint zijn op gerecycled papier en met milieuvriendelijke inkt. Heb je een kleinschalig bedrijf? Dan kun je middels een ‘do-it-yourself’ project zelf papier hergebruiken. Laat bijvoorbeeld een stempel met jouw logo en gegevens maken en tover verschillende soorten karton en papier om naar visitekaartjes!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *