Zakelijk event

Een zakelijk evenement organiseren; deze 3 dingen worden vaak vergeten

Published On 22 oktober 2019 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Laten Groeien, Marketing

Een zakelijk evenement organiseren is waarschijnlijk niet iets dat je elke dag doet. Je organiseert wellicht weleens een lunch of regelt dat een presentatie gehouden kan worden, maar een heel evenement organiseren? Dat is wel even andere koek! Waar moet je dan precies op letten? Hoe pak je het aan en wat mag je absoluut niet over het hoofd zien? Lees hier welke 3 dingen vaak worden vergeten bij het organiseren van een zakelijk evenement. Zo tackel jij de grootste fouten al vooraf!

1.    Oog hebben voor de doelgroep

Misschien wel de grootste fout die wordt gemaakt bij het organiseren van welk evenement dan ook, is het oog hebben voor de doelgroep. Als het gaat om het organiseren van een gaaf personeelsfeest, dan houd je natuurlijk een checklist voor het organiseren van een personeelsfeest bij de hand. Het allerbelangrijkste is echter dat je kijkt naar wie je gasten zijn. Als jij voor een groep vijftigplussers met linkerhanden een workshop vlotten bouwen en daarna een wedstrijdje peddelen houdt, dan weet je zeker dat het feest – misschien wel letterlijk – in het water valt. Zonde! Kijk daarom naar de doelgroep als je een event gaat organiseren. Zo stel je een succesvol programma samen dat door zoveel mogelijk mensen omarmd wordt.

2.    Een goede ambiance

Als je een zakelijk evenement organiseert, dan wil je natuurlijk dat het inhoudelijk allemaal klopt. Maar pas op dat je je daar niet alleen op focust. Uiteraard is het belangrijk dat je goede sprekers vindt voor jouw netwerkevenement. Ja, je wilt goede standhouders op een vakbeurs. Maar zorg daarbij dat het geheel er aantrekkelijk uitziet en een fijne sfeer ademt. Dus huur een goede marktkraam voor die eerdergenoemde beurs en huur een cateraar die ook de aankleding verzorgt voor je zakelijke evenement. Misschien iets wat je nu een beetje zonde van het geld vindt, maar reken maar dat het zich uitbetaalt in tevreden gasten en blije gezichten na afloop.

3.    De sfeer

Voor een zakelijk evenement geldt dat mensen altijd een zekere gereserveerdheid tot elkaar zullen houden. Je zal niemand op een netwerkvloer zien die het ene na het andere wijntje achterover slaat en ook op een personeelsfeest houden mensen zich toch net wat vaker in dan dat ze bij hun beste vrienden doen. Zorg dat het niet ongemakkelijk wordt voor mensen om die afstand te bewaren. Regel dus voldoende frisdrank, zorg dat mensen geen spelletjes met lichamelijk contact hoeven te doen en waak ervoor dat mensen op elk moment kunnen komen en gaan. Dan houd je het voor iedereen laagdrempelig en gezellig op jouw zakelijke evenement

Een zakelijk evenement organiseren wordt een stuk makkelijker nu je deze 3 tips hebt. Doe er je zakelijke voordeel mee!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *