Hoe werkt linkbuilding?

Published On 21 april 2021 | By Roeland van Poorten | Marketing

Al van linkbuilding gehoord, maar weet je niet goed waar het exact om draait? Lees dan vooral verder. In dit artikel geven we je in een notendop mee wat linkbuilding is en hoe een linkbulding bureau werkt.

Wat is linkbuilding?

Je website hoger in de zoekmachines krijgen, dat is het uitgangspunt van linkbuilding en SEO. Daarbij zijn twee factoren van belang. Zo is er de interne linkbuilding, waarbij een makkelijke navigatie essentieel is. Een goede linkstructuur is noodzakelijk om een bezoekers vlot zijn/haar weg te laten vinden op je site. Hoe meer links er via linkbuilding naar een bepaalde pagina verwijzen, hoe meer waarde de zoekmachines er aan toekennen. 

Interne linkbuilding is één ding, maar externe linkbuilding is minstens even belangrijk. Hoe meer waardevolle websites naar die van jou linken, hoe groter de autoriteit van je website. Het verkrijgen van links op relevante website is dus een belangrijk onderdeel van linkbuilding, want hoe hoger de autoriteit, hoe beter je plek in Google. Het aantal links is niet onbelangrijk, maar even belangrijk is de kwaliteit van de links. Een gezonde mix is dus aangewezen.

Werk aan een goed linkprofiel 

Om linkbuilding voor je te doen werken, is het opbouwen van een gezond linkprofiel noodzakelijk. Een goed linkprofiel bevat tal van verschillende links. Denk maar links van blogs, zakelijke websites, partnerwebsites, social media, de pers en ga zo maar door. Hoe diverser, hoe beter. 

Meer dan enkel linkjes

Linkbuilding werkt echter met meer dan enkel linkjes. Ook kwalitatieve content met meerwaarde maakt een verschil. Is je content werkelijk zo sterk dat andere sites deze overnemen, dan zit je helemaal goed. 

Linkbuilding

Linkbuilding is een vak apart en een specialiteit. Hoe linkbuilding werkt mag dan misschien eenvoudig klinken, dat is het niet. Pak je linkbuilding niet goed aan en krijg je bijvoorbeeld een Google penalty, dan riskeer je een drastische daling in de zoekresultaten. We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen hoe nefast dit kan zijn voor je bedrijf. 

Kijk uit met linkbuilding kopen 

Je ranking snel boosten met het kopen van backlinks? Geen goed idee, het algoritme van Google heeft je in geen tijd door en dan je verder van huis.

Nood aan kwalitatieve linkbuilding?

In detail weten hoe linkbuilding werkt of wil je linkbuilding voor je website opzetten? Ga op zoek naar een betrouwbaar bureau met aantoonbaar goede resultaten door het inzetten van linkbuilding. Laat vervolgens een uitgebreide linkbuilding campagne uitzetten voor maximaal resultaat.

Lees ook: SEO teksten schrijven: do’s en don’ts

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *