Versterk de lentekriebels met deze 5 geschenken

Published On 14 april 2021 | By Roeland van Poorten | Marketing, Personeel

Gastblog door Jeanine Heij

Groene knoppen, fluitende vogels en langere dagen: allemaal onmiskenbare tekenen dat de lente is begonnen. Na een gure, grijze winter is het een verademing als de groene, frisse lente zijn intrede doet. Het kriebelt om naar buiten te gaan en te genieten van het warme voorjaarszonnetje. Wil je als ondernemer inspelen op deze lentekriebels? Dan moet je zeker even verder lezen. Hieronder vind je namelijk vijf leuke geschenktips waarmee je het lentegevoel bij je medewerkers of relaties echt versterkt. 

1. Een kaartje van groeipapier

Groeipapier is een origineel en groen alternatief voor een gewoon kaartje. Het bestaat namelijk uit twee lagen papier met zaadjes ertussen. Als je het papier in de grond stopt en water geeft, groeien er na een tijdje prachtige bloemen. Je kunt het groeipapier laten bedrukken met je eigen ontwerp, zodat het echt jouw persoonlijke boodschap wordt. 

2. Boompje geschenk

Je kunt er ook voor kiezen om een heuse boom cadeau te doen. Het boompje is natuurlijk klein als je het verstuurt of uitdeelt, maar je relaties kunnen hem planten en vervolgens groeit hij uit tot een mooie spar. Ook kun je een olijfboompje als geschenk weggeven. Een prachtig cadeau waar je relaties nog lang plezier van hebben. Bovendien staat het geven van een boompje symbool voor duurzaam bewustzijn.  

3. Zaadzakjes

Eigenlijk is elk geschenk met zaadjes een goede optie. Want zelf iets kweken is populair, zeker in deze tijd. Op deze manier kun je zelf bloemen, groenten of kruiden kweken in je tuin of op je balkon. Je hebt er dus geen grote moestuin of hele groene vingers voor nodig. Zaadzakjes met bedrukking zijn er in allerlei formaten en in allerlei verschillende zaadvarianten. Het voordeel is dat ze ook per post verstuurd kunnen worden.

4. Kweektuintje

Wil je je klanten of relaties een compleet pakketje geven waar ze direct mee aan de slag kunnen? Dan is een kweektuintje of kweekset de perfecte optie. Je hebt dan alle benodigdheden bij elkaar. In de meeste gevallen gaat het om een potje, zaadjes en een aardetablet. Het enige wat nog ontbreekt, is een beetje water. En dat hebben je relaties vast zelf bij de hand. 

5. Bloembollen

Geen bosje bloemen dat thuisbezorgd wordt, maar een doosje bloembollen door de brievenbus. Een originele verrassing, waarbij je ook nog eens je medewerkers of relaties stimuleert om groen bezig te zijn. Het doosje kun je voorzien van je eigen ontwerp met persoonlijke boodschap.

Zoals je ziet: genoeg leuke opties om het voorjaarsgevoel flink aan te wakkeren. En de handen te laten wapperen. Met als resultaat prachtige bloemen, heerlijke kruiden of verse groenten!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *