thuiswerken

7 tips om comfortabel vanuit huis te werken

Published On 5 september 2020 | By Roeland van Poorten | Personeel

De uitbraak van het corona virus heeft als gevolg dat veel ondernemers een andere werkwijze hebben moeten aannemen. Het werken op een druk kantoor heeft plaatsgemaakt voor het thuiswerken. Voor veel mensen bleek dit een flinke aanpassing. Een woning biedt immers niet de faciliteiten die wel op kantoor beschikbaar zijn. Daarnaast zijn er thuis andere omstandigheden dan op kantoor. Het is zeker aan te raden om te zorgen dat je thuis de beschikking hebt over een prettige werkplek. Het thuiswerken is immers het nieuwe normaal geworden. Deze 7 tips om comfortabel vanuit huis te werken helpen hierbij.

Van mogen thuiswerken naar moeten thuiswerken

Het coronavirus heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Social distancing is hierbij het sleutelwoord. De gevolgen zijn vooral merkbaar in de bedrijfsprocessen. Veel ondernemers hebben een volledig andere werkwijze moeten aannemen om hun bedrijf draaiende te houden. Het kantoor als werkomgeving is verboden gebied geworden of met veel beperkingen toegankelijk. Waar veel werknemers het (af en toe) thuiswerken in het verleden als gunst zagen, is het nu een (structurele) verplichting geworden. 

Deze beweging van mogen thuiswerken naar moeten thuiswerken heeft wel wat gevolgen. Een vrijgemaakte plek op de bank of aan de keukentafel moet worden ingewisseld voor ergonomisch kantoormeubilair om comfortabel vanuit huis te werken. Dit is slechts een van de tips die kunnen worden toegepast om een geschikte thuiswerkplek te creëren. Er zijn immers veel meer mogelijkheden om thuis een heerlijke werkplek te maken.

7 tips om comfortabel vanuit huis te werken

  • Een investering in een ergonomische werkplek is een investering in je gezondheid. Op een bureaustoel die op diverse manieren instelbaar is en aan een bureau die je op de gewenste hoogte kunt instellen, kun je een goede (lees: gezonde) werkhouding aannemen. Op de bank of op de keukentafel is dit niet mogelijk.
  • Beschikking over een laptop die aansluit op je werkzaamheden. Een 17,3 inch laptop biedt ruimte om de krachtigste grafische kaart in te plaatsen. Als je in de grafische industrie werkt is de beschikbaarheid van deze afmeting een must-have. Een mini laptop is echter uitstekend geschikt voor tekstverwerking. Deze laptops nemen veel minder ruimte in wat erg praktisch kan zijn bij thuiswerken. De eerste vraag die je jezelf moet stellen om comfortabel vanuit huis te werken is: hoeveel inch is mijn laptop?
  • Het werken volgens een ritme is essentieel om comfortabel thuis te werken. Begin op kantoortijden maar neem ook je pauzes volgens kantoortijden. Ontspanning vormt de basis voor comfort. 
  • Laat je niet afleiden. Het thuiswerken biedt nieuwe impulsen. De aanwezigheid van je kinderen, je partner, je hobby’s en misschien wel de wasmachine zorgen voor afleiding die je niet kunt gebruiken.
  • Zorg dat je in beweging blijft. Lang stilzitten is niet gezond. Om je focus te behouden is het goed om af en toe ook in beweging te blijven. Een kleine wandeling tijdens je pauze draagt hier zeker aan bij.
  • Comfort gaat goed samen met het genieten. De noodzaak om thuis te werken wil niet zeggen dat je niet mag genieten van het feit dat je niet in de file hoeft te staan, je te ergeren aan geluiden van je collega’s en dat je lunch er net even andere manier uitziet.
  • Tot slot is zelfdiscipline wel een punt om comfortabel vanuit huis te werken. Dit voorkomt een hoop stress

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *