interactieve video maken

Hoge engagement met je klanten? Dat doe je zo!

Published On 14 oktober 2021 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Laten Groeien, Marketing

Als bedrijf wil je natuurlijk dat je succesvolle strategieën hebt voor je online content. Online content die werkt zorgt voor meer klanten of consumenten en draagt bij aan je bedrijfssuccessen, of je nu een kleine start-up bent of een groot bedrijf. Tegenwoordig moet je daarvoor echt werken met video. Video houdt mensen in de greep, waar ze gemakkelijk aan tekst en stilstaande beelden voorbij gaan. Het is inmiddels zelfs zo dat je beter interactieve video kunt gebruiken. Het passief naar een filmpje kijken is al niet meer voldoende om iemand geïnteresseerd te houden. Een interactieve video maken kun je zelf doen of laten doen.

Branching: keuze voor de consument

Een manier om een interactieve video te maken is branching. Daarbij kan de kijker zelf kiezen waar hij of zij naar wil kijken. Op basis van iemands eigen interesse dus. Het betekent dat je meerdere opties inbouwt in je interactieve video. Een interactieve video maken met branching is het maken van een video met een bepaalde structuur. Bij een bepaald punt in de video kan de kijker bijvoorbeeld uit twee opties kiezen.

Overlays: hogere engagement

Een andere optie voor het maken van een interactieve video is met overlays. Je kunt dit ook toepassen op al bestaande video’s die je hebt. Je legt een laag over je video heen. Bijvoorbeeld met een formulier of een koopknop. Deze laag komt dan over je video heen. Het is ook mogelijk om je interactieve video te maken met zowel overlays als branching. Je combineert dan dus de keuze-structuur met lagen die over de video heen komen.

Interactieve video laten maken

Als je zelf geen interactieve video maken kunt, is het natuurlijk een optie om dit uit te besteden. Er zijn verschillende ervaringsdeskundigen die voor jou je video interactief kunnen maken. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn voor iemand die met die systemen overweg kan, maar als je alleen de expertise voor het maken van video’s in huis hebt, kun je dus prima iemand inschakelen om de interactieve video voor je te maken.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *