Personeelsuitje organiseren

Houd je personeelsuitjes origineel met deze 3 tips

Published On 13 oktober 2021 | By Dennis Verbaandert | Personeel

Een teambuildingsactiviteit, samen uit eten of naar de bowlingbaan… personeelsuitjes die jij waarschijnlijk al eens hebt meegemaakt. Je hebt besloten dat het volgende personeelsuitje er anders uit moet komen te zien. Maar, een origineel personeelsfeest organiseren blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorg je ervoor dat dit een personeelsuitje wordt waar nog lang over zal worden nagepraat? Wij geven je tips en inspiratie om van jullie volgende personeelsfeest een onvergetelijk event te maken!

1. Een bijzondere locatie werkt sfeer verhogend

De grootste uitdaging bij het organiseren van een feest voor personeel is het kiezen van een inspirerende locatie. Hoewel sommige organisatoren erg hun best doen, gaat het hier toch vaak mis. En dat terwijl juist een bepaalde locatie zo belangrijk is om een goede sfeer te creëren! Vergeet het eigen kantoorpand, het restaurant om de hoek of een vergaderzaal die centraal is gelegen, maar maak jouw keuze op basis van gevoel. Wat heeft jouw personeel nodig? Wat past er bij de activiteit die je wilt gaan doen? Als je er zelf niet uit komt, kun je aan werknemers vragen waar in Nederland zij nog eens heen zouden willen of wat ze altijd al hebben willen doen. Van wadlopen tot een rondleiding in het theater: je zult zien dat er verrassend inspirerende antwoorden op tafel komen!

2. Originele activiteiten zijn niet alleen voor kinderen

Zeg eens eerlijk: denk jij ook graag terug aan kinderfeestjes of staat die ene knutselworkshop die je ooit eens met vriendinnen deed nog op jouw netvlies gebrand? Leuke activiteiten zijn echt niet alleen voor kinderen! Er zijn voldoende activiteiten voor volwassenente verzinnen waar iedereen plezier aan beleeft. Voor dit personeelsfeestje denk jij out of the box. Geen film in de bioscoop of teambuildingsuitje in het bos, maar een escaperoom in een historisch fort of lasergamen.

3. Organiseer een personeelsuitje met overnachting

Niets is zo ontspannend als vakantie. Het echte vakantiegevoel komt pas naar boven als jullie weg zijn van de voor iedereen vertrouwde omgeving. Natuurlijk hoort hier ook een overnachting bij. Dit idee is origineel, maar moet budgettair wel haalbaar zijn. Twijfel je over de kosten? Afhankelijk van de samenstelling van de groep, kun je ook overwegen om met zijn allen te overnachten in een kamphuis of op een camping. Een alcoholische versnapering en een leuk gezelschapsspel mogen hier natuurlijk niet ontbreken.

Lees ook dit artikel met 7 tips om een bedrijfsevenement in goede banen te leiden.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *