bloemenkar

4 tips voor het veilig en duurzaam vervoeren van bloemen in het logistieke proces

Published On 19 mei 2023 | By Roeland van Poorten | Overig

Vervoer van bloemen is soms een grote uitdaging, vooral als je bedenkt dat bloemen een delicaat product zijn dat bijzondere aandacht vereist. Het transport van bloemen betekent dat je er alles aan moet doen om ervoor te zorgen dat de bloemen veilig en onbeschadigd op de plaats van bestemming aankomen. In deze blog geven we je 4 tips om bloemen veilig en duurzaam te vervoeren in het logistieke proces.

Aangepaste verpakking

Bij het vervoeren van bloemen zijn de bloemendozen en verpakkingen van groot belang. Normale kartonnen dozen zijn niet voldoende om bloemen te vervoeren, omdat ze geen goede isolatie bieden. Bloemen moeten op de juiste temperatuur worden bewaard en aangepaste verpakkingen kunnen daarbij helpen. Bijvoorbeeld door het toevoegen van isolatiemateriaal, en door het gebruik van speciaal ontworpen verpakkingen om de meest kwetsbare delen van de bloemen te beschermen.

Houd de vochtigheidsgraad op peil

Bloemen hebben water nodig om hun frisheid te behouden tijdens transport. Om te voorkomen dat de bloemen verwelken, is het belangrijk om de vochtigheidsgraad op peil te houden. Dit bereik je door gebruik te maken van een mistgenerator die de noodzakelijke vochtigheid toevoegt, zonder dat de bloemen blank komen te staan. Het reguleren van de vochtigheid is essentieel om bloemen in goede conditie te houden tijdens transport.

Snel laden en lossen

Een ander belangrijk aspect bij het vervoeren van bloemen is de snelheid van laden en lossen. Vertragingen leiden tot schade aan de bloemen, vooral bij extreme weersomstandigheden. Daarom is het belangrijk om het laden en lossen zo snel mogelijk uit te voeren om de bloemen uit de zon en regen te houden. Het is raadzaam om het laden en lossen vooraf te plannen, zodat de bloemen de minimale tijd buiten het voertuig hoeven te blijven.

Laat het transport over aan professionals

Ten slotte raden we je aan om het transport van bloemen over te laten aan ervaren en professionele logistieke bedrijven. Zij zijn bekend met de eisen die gesteld worden aan het vervoeren van bloemen en kunnen de beste verpakkingen, koelmethoden en beladingsmethoden kiezen. Door gebruik te maken van transportbedrijven die gespecialiseerd zijn in bloemenvervoer, ben je verzekerd van veilig en efficiënt vervoer van de gevoelige bloemen. Je kunt vast een bloemenkar kopen om het de professionals makkelijker te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om alles aan hen over te laten.

Het vervoeren van bloemen is complex en vereist de nodige aandacht. Hopelijk helpen deze tips je bij het transport van bloemen en maakt het het proces nog efficiënter en makkelijker.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *