kantoorbloemen

De beste tips om bloemen op kantoor langer mooi te houden

Published On 20 oktober 2022 | By Roeland van Poorten | Bedrijfspand

Door wat fleurige bloemen op kantoor te zetten kun je een ruimte helemaal doen opfleuren. Verder ruikt een mooie bos bloemen heerlijk en kun je er iemand anders ook nog eens heel blij mee maken. Je wilt natuurlijk dat je bloemen zo lang mogelijk mooi blijven, maar hoe krijg je dat voor elkaar? Dit is gelukkig minder moeilijk dan je in eerste instantie zou denken. Met de juiste aandacht en verzorging gaat jouw mooie bos bloemen namelijk nog heel lang mee. Kom erachter hoe jij de bloemen op je werkplek langer mooi kunt houden. Als je elke week verse bloemen op kantoor wilt krijgen kun je het beste zakelijk bloemen bestellen.

Steeltjes schuin afknippen

Wanneer je net nieuwe bloemen hebt gekocht of gekregen kun je er natuurlijk voor kiezen om deze meteen in een vaas met water neer te zetten. Lekker makkelijk zal je wellicht denken. Makkelijk is dat zeker maar heel effectief is het niet. Voordat je bloemen in een vaas zet zou je de steeltjes namelijk eerst schuin af moeten knippen. Op deze manier kunnen de bloemen meer water opnemen waardoor ze langer kunnen blijven leven. En bloemen die langer leven blijven ook langer mooi. Door deze kleine handeling kun jij dus langer van die mooie bos fleurige bloemen genieten.

Schoon water

Net als jij hebben ook bloemen het nodig om genoeg water te drinken. Het op tijd verversen van het water in de vaas is daarom erg belangrijk wanneer je de bloemen langer mooi wilt houden. Bloemen drinken namelijk het liefste schoon water en niet het water dat al dagen in dezelfde vaas zit. Ideaal is het wanneer je het water om de dag ververst. Wanneer het kantoor te groot is om dit dagelijks te doen dan moet je geregeld wat extra water in de vaas toevoegen zodat de bloemen toch nog een beetje schoon water binnen krijgen.

Knip de blaadjes af

Een andere tip voor als je bloemen goed wil verzorgen is het verwijderen van de blaadjes aan de steeltjes voordat je deze in een vaas zet. Dit is al helemaal noodzakelijk wanneer de blaadjes anders in het water zouden drijven. Door de bladeren aan de stelen kunnen bacteriën zich namelijk erg makkelijk verspreiden en hierdoor verwelken bloemen veel eerder. Dit is natuurlijk zonde aangezien het makkelijk te voorkomen is. Wanneer je de blaadjes verwijderd zien de bloemen er ook nog eens veel mooier uit. De mooie kleuren vallen zo namelijk veel meer op.

Pas op met licht

Het ziet er heel erg leuk uit, een bos bloemen in een mooie vaas op de vensterbank. Helaas is het voor de bloemen zelf helemaal niet zo fijn. Door teveel zonlicht verwelken bloemen namelijk erg snel en dat is zonde en dus ook te voorkomen. Een betere plek om je bloemen neer te zetten is dan bijvoorbeeld de kantine die niet vol in het zonlicht staat. Ook andere plekken op kantoor kunnen natuurlijk dienen als een plek om je bloemen neer te zetten. Ga voor jezelf eens na welke ruimtes goed kunnen dienen voor je bloemen en bekijk of deze plek niet teveel in het zonlicht staat.

Bloemen zien er natuurlijk erg mooi uit en zou je het liefste zo lang mogelijk van kunnen genieten. Kamerplanten zijn ook een goede optie om je kantoor in te richten!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *