Een prettig kantoor met de juiste kamerplanten

Published On 7 april 2021 | By Roeland van Poorten | Bedrijfspand

Planten worden steeds belangrijker, zeker nu de effectiviteit van deze groene vrienden bewezen is. Ook binnen kantoren is er een steeds grotere rol voor ze weg gelegd. Groen zorgt volgens wetenschappelijke studies niet alleen voor een goede luchtzuivering maar heeft nog veel meer functies. Planten horen eigenlijk onderdeel van het kantoormeubilair te zijn. Het excuus van gebrek aan groene vingers speelt niet meer mee. Er zijn zoveel verschillende soorten die niet perse veel aandacht nodig hebben. Ga je kamerplanten kopen, kies dan voor planten geselecteerd voor kantoor. Zij kunnen tegen een stootje.

Waarom bepaalde kamerplanten kopen?

Groene kamerplanten blijken niet alleen mooi en sfeervol om te zien hoewel dat vaak de eerste reden is om kamerplanten te kopen. Je wordt er gelukkiger en relaxter van. Dat is zelfs bevestigd door universitaire wetenschappelijke onderzoeken. Wanneer je in de ochtend een kantoor of andere werkplek binnenkomt is het stimulerend begroet te worden door groene planten. Je stapt dan een stressvrije ruimte in die productiviteit stimuleert.

Maar er zitten meer voordelen aan kamerplanten kopen. Ten eerste wordt de akoestiek enorm verbeterd. Planten vangen geluid op en werken daardoor als een soort geluiddempers. Voor de akoestiek maakt het niet uit welke kamerplant je daarvoor gebruikt. Wel is het aantal planten per vierkante meter belangrijk. Hoe meer planten hoe beter de akoestiek. Planten kun je overal plaatsen, zelfs in donkere hoeken. Daarvoor heb je de keus uit schaduwplanten. Om akoestisch zoveel mogelijk voordeel te halen uit kamerplanten kun je ervoor kiezen verschillende planten op diverse plekken te zetten. Ook centrale punten in de ruimte met bijvoorbeeld drie echt grote exemplaren kunnen uitkomst bieden.

Verder wordt je bij het kamerplanten kopen ook gestimuleerd door het besef dat concentratie in de nabijheid van deze groene vrienden verbetert, wat weer productiviteit stimuleert en, alsof dat nog niet genoeg is, je geheugen kan er wel tot twintig procent van verbeteren.

En natuurlijk zuiveren planten ook de lucht in een werkomgeving. Gezonde lucht om in te ademen is belangrijk voor iedereen, zeker wanneer je de hele dag binnen zit en omgeven bent door vloerbedekking, computerschermen en printers. Hoeveel planten voldoende zijn om een goede luchtkwaliteit te waarborgen, is afhankelijk van het aantal aanwezige personen en het aantal vierkante meters. Kamerplanten kopen is dus echt nuttig als bijdrage voor een prettige kantooromgeving.

De thuiswerkplek inrichten

De thuiswerkplek is natuurlijk ook een soort kantooromgeving. Een extra reden om de thuiswerkplek aan te kleden door kamerplanten te kopen is de verbetering van concentratie die in een thuiswerksituatie vaak toch moeilijker te controleren is. Luchtzuivering speelt daarin ook een woordje mee. Door luchtzuivering is er meer zuurstof wat het ontspannen gevoel dat kamerplanten oproepen wanneer je aan het werk bent ondersteunt. Juist voor de thuiswerkplek zijn er pakketten met een uitgekiende selectie planten die niet alleen goed voor de gezondheid zijn, maar het ook gezellig maken.

Planten hoeven niet langer in een pot te staan. Er zijn ook soorten die het prima doen in trendy stolpen of liever hangen. Ga je toch voor potten, kijk dan eens naar biologisch afbreekbare varianten of potten gemaakt van kurk. Wil je ook nieuw kamerplanten kopen? Kies een vorm die het best past, ze verdienen het want planten halen echt het beste in ons naar boven.

Lees ook: Meer productiviteit met de juiste kantoorinrichting

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *