Bedrijfsopening organiseren

Waar moet ik aan denken bij het organiseren van een bedrijfsopening?

Published On 24 juni 2021 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Laten Groeien

Als je verantwoordelijk bent voor de opening van een bedrijf, ligt er een grote verantwoordelijkheid op jouw schouders. Je kunt maar één keer een eerste indruk maken en die moet natuurlijk goed zijn! Wij zetten een aantal punten voor je op een rij die je niet mag vergeten als jij een bedrijfsopening organiseert. Naamsbekendheid, een speciale ceremonie en de juiste gasten: met deze tips weet je zeker dat je die grootse opening voor je restaurant, winkel, koffiebar of sportzaal succesvol is en dat je jezelf goed kenbaar maakt aan de omgeving. 

Waarom een grootse bedrijfsopening organiseren?

Je kunt je zaak natuurlijk stilletjes openen en hopen dat de boel dan een beetje gaat lopen. Voor sommige kantoren is dat inderdaad hoe het in zijn werk gaat. Maar een mooie bedrijfsopening creëert naamsbekendheid en zorgt ervoor dat je een duidelijke plek inneemt binnen de gemeenschap. Zeker wanneer je gaat concurreren met andere bedrijven kan een opening je helpen, door bijvoorbeeld het vormen van duurzame relaties met potentiële klanten. De volgende punten zijn bij een opening belangrijk om niet te vergeten.

1.    Zorg voor een goed verhaal

Zorg dat je precies weet hoe je het bedrijf gaat introduceren aan de rest van de wereld. Wat zijn jullie unique selling points? Welk probleem los jij met jouw bedrijf op, dus welke dienst of welk product leveren jullie en hoe maakt dat de wereld beter? Je kunt deze punten samenvatten in een kort statement, zodat je kort en krachtig duidelijk maakt waar jouw bedrijf voor staat.

2.    Genereer aandacht

Met het verhaal dat je om je bedrijf heen hebt gebouwd, kun je aandacht genereren. Laat verschillende soorten pers bijvoorbeeld weten dat jullie er zijn, dat jullie gaan openen en werk aan de aanwezigheid van jouw bedrijf op social media. Hoe meer volgers, hoe meer mensen er op de hoogte zijn van wat jullie doen.

3.    Host een feestelijke bedrijfsopening

De officiële bedrijfsopening is een moment waar je met veel mensen bij stil wilt staan. Zorg dat je een spetterend feest organiseert, waarbij je toewerkt naar een specifiek moment zoals het doorknippen van een lint. Nodig hierbij alle relevante bestuurders van de stad of gemeente uit, maar ook andere lokale ondernemers en buurtbewoners. Zorg dat er mooie foto’s worden gemaakt door een professionele fotograaf, die je daarna kunt delen op social media en in een nieuwsbrief. Houd hierbij overal rekening mee, dus ook met slecht weer! Het huren van een partytent kan veel onzekerheid wegnemen wanneer je op een twijfelachtige dag gaat openen. Gelukkig is een partytent huren door heel Nederland van partytentverhuur Assen tot partytentverhuur Zeeland altijd mogelijk.

Vergeet zelf niet te genieten!

Het organiseren van een bedrijfsopening kan stressvol zijn, omdat je veel verantwoordelijkheid moet dragen en je soms pas op het laatste moment zeker weet dat de dingen goed geregeld zijn. Zorg ervoor dat je zelf ook geniet en kunt ontspannen. Dan ben je een veel betere gastvrouw of -heer en daar wordt de opening alleen maar beter van!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *