Originele teambuildingactiviteiten

3 originele teambuilding activiteiten

Published On 23 juni 2021 | By Nathalie Brouwers | Personeel

Met teamwork bereik je meer. Als ondernemer wil je dan ook dat je personeel als een hecht team binnen het bedrijf zo goed mogelijk samenwerkt. Wat kan helpen om tot een sterk team te komen, zijn teambuilding activiteiten: groepsactiviteiten waarbij de samenwerking centraal staat. Bovendien heeft teambuilding een positief effect op de productiviteit. Organiseer dus een leuke en leerzame dag voor jouw toppers en laat ze bijvoorbeeld samen problemen oplossen of hindernissen overwinnen. Of laat ze opdrachten doen die gericht zijn op communicatie of onderling vertrouwen. Je kunt kiezen voor een quiz, escape room of hindernisloop, maar er zijn nog veel meer originele teambuilding activiteiten.

Teambuilding activiteit 1: Expeditie Robinson

Wie ken het succesvolle televisieprogramma Expeditie Robinson niet? Het gaat hier om welk team het beste weet te overleven in de natuur. Voor het programma zitten de deelnemers op een eiland, maar tijdens deze originele teambuilding activiteit kunnen jouw medewerkers gewoon op het vasteland vuur maken, sprinkhanen eten en schieten op doel. Welk team weet haar kwaliteiten zo in te zetten om deze spannende strijd te winnen? Voor deze expeditie is een goede samenwerking, tactisch inzicht en teamspirit vereist.

Teambuilding activiteit 2: moorddiner

Of je nu wilt doen aan teambuilding Zoetermeer, Roermond of Assen (of ergens daartussenin of omheen): moorddiners zijn één van die activiteiten die bij vrijwel iedereen in de smaak vallen. Werknemers kunnen genieten van een lekker etentje op kosten van de zaak en dienen ondertussen ‘de moordenaar’ van de avond te ontmaskeren. Tijdens dit ultieme bedrijfsuitje wordt je personeel meegezogen in een spannend moordverhaal. Dit speldiner zit vol geheimen, jaloezie, intriges en wraak. Met behulp van aanwijzingen uit een dossier (de omstandigheden en de verdachten) dien je met jouw team tot de ontknoping te komen. Kostuums en attributen doen het helemaal echt lijken. Wie lost de vragen rondom de gepleegde moord op?

Teambuilding activiteit 3: ijskoude teambuilding

Heb je al eens aan een ijsbaan gedacht als locatie voor een origineel teamuitje? Hier kun je niet alleen schaatsen, maar bijvoorbeeld ook een ijshockey-, schaats- of curlingclinic volgen. Tijdens zo’n workshop leer je met z’n allen de kneepjes van het vak. Ook leuk en origineel is om samen met teamgenoten een ijssculptuur leren ontwerpen. Na het maken van een schets op papier is het tijd om de handschoenen aan te trekken en te beitelen. Een glashelder ijsblok kan worden omgetoverd tot een waar kunstwerk: van een pinguïn tot het logo van jouw bedrijf. De keuze is aan het team.

Van jouw teambuilding activiteit een spetterend succes maken? Zo til je je uitje naar een hoger niveau.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *