Zelf gas maken Zelf voordelig je gas maken met een gasgenerator

Published On 13 januari 2023 | By Roeland van Poorten | Overig

Een gasgenerator gebruiken om je eigen gas te maken is een geweldige manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd geld te besparen. Je bespaart zowel op de kosten als het milieu. Met behulp van een gasgenerator kunt je je eigen gas genereren en gemakkelijker ademhalen in de wetenschap dat je je steentje bijdraagt aan het milieu. Daarnaast heeft het gebruik van een gasgenerator ook positieve invloed op de veiligheid ten opzichte van het gebruik van gascilinders. Stikstof is eenvoudig zelf op te wekken wanneer je gebruik maakt van een stikstofgenerator met PSA- of membraantechnologie, in combinatie met je bestaande persluchtinstallatie. Ben je nieuwsgierig geworden wat de nadelen zijn van bijvoorbeeld aardgas? Lees hier.

Hoe bespaar je op de kosten

Door het gebruik van gascilinders brengt dit verborgen kosten met zich mee. Denk hierbij aan de huur van de cilinders en de aflever- en administratiekosten. Ook worden de cilinders gemiddeld met circa 10 procent restinhoud teruggeleverd. Een stikstofgenerator heeft een laag energieverbruik, want in het proces van het maken van stikstof zijn er alleen elektriciteitskosten. Daardoor geeft een generator de laagste operationele kosten. De investering in een stikstofgenerator heeft een gemiddelde terugverdientijd van tussen de 6 en 24 maanden. Daarnaast is er ook geen tijdsverlies door de onderbreking van het aan- en afkoppelen van de gascilinders.

Er zijn nog meer bijkomende voordelen

Door de constante stikstofproductie kun je eenvoudig zelf de benodigde capaciteit bepalen. Je hebt daardoor niet meer te maken met logistieke uitdagingen zoals de levertijd en de voorraad bij de leverancier, maar ook het bijhouden van de eigen voorraad en het tijdig bestellen hiervan. Het gebruik van gascilinders brengt ook veiligheidsrisico’s met zich mee. Ze kunnen leiden tot arbeidsrisico’s voor het personeel, maar zijn daarnaast ook brand- en explosiegevaarlijk. Voor de opslag van gascilinders heb je een vergunning nodig en is het verplicht deze op te slaan in een brandveiligheidsopslagkast. Gasgeneratoren zijn gecertificeerd en voldoen daarmee aan internationale standaarden als FDA en EIGA-specificaties. Door het af- en aankoppelen van een gascilinder vergroot het de kans op vervuiling van de stikstof. De gewenste zuiverheidsgraad is bij het gebruik van een gasgenerator door de gebruiker, tot 99,99999+ procent, zelf te bepalen.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *