cv opknappen

Hoe verbeter ik mijn CV als student?

Published On 22 december 2022 | By Roeland van Poorten | Overig

Wanneer je studeert, is enkel studeren tegenwoordig niet genoeg meer om de job van je dromen te vinden. Iedereen studeert tegenwoordig een bachelor of master waardoor er zeer veel competitie op de markt is voor het vinden van een job. Om makkelijker een job te vinden of om meer op te vallen ten opzichte van je competitie, kun je enkele eenvoudige stappen ondernemen. Zo is een stage in Amsterdam, Rotterdam, of een andere grote stad dichtbij huis een goede eerste stap om werkervaring op te doen. Zo leer je ook de arbeidsmarkt beter kennen, en het geeft je cv een flinke boost! Klinkt niet slecht, toch?

Volg een workshop

Je kunt je ook onderscheiden van andere studenten door lessen of workshops te volgen die verband houden met je vakgebied. Dit laat werkgevers zien dat je geïnteresseerd bent om op de hoogte te blijven van de laatste trends en technologieën in je vakgebied

Doe een stage

Een stage is het beste en makkelijkste wat je kunt doen om je CV te pimpen. Bijna elk bedrijf zoekt stagiairs doordat zij makkelijk en goedkope werkkrachten zijn die ze, dichtbij het afstuderen, misschien ook nog wel voltijd willen aannemen. Zo is het niet enkel interessant om de theorie om te zetten in praktijk, maar ook om vroegtijdig een vaste job te strikken. Door middel van een stage kun je, vaak in ruil voor studiepunten, beter ondervinden of de studierichting wel zeker iets voor jou is. Uiteraard is het belangrijk de lessen interessant te vinden, maar het is des te belangrijk het werk in het echte leven graag te willen uitvoeren. Door middel van een stage kom je dit te weten én toon je dat je gemotiveerd bent om te werken. Er bestaan verschillende websites zoals https://fiks.nl/ waar je gemakkelijk een stage kunt vinden.

Schrijf je in op extra curriculaire activiteiten

Heeft je studie of faculteit een vereniging of studentenraad waar je bij kunt helpen? Zeker doen! Extra curriculaire activiteiten, zoals deze, geven een goede indruk voor je toekomstige werkgever. Dit toont dat je een doener bent en dat je een leidinggevende en motiverende student bent. Ook toont dit dat je werkdruk aan kunt naast je schoolwerk én dat je een sociaal persoon bent; wat zeker ook niet onbelangrijk is! Communicatie en sociale skills zijn namelijk belangrijk in elke job. Indien je de mogelijkheid hebt om hieraan deel te nemen, raden we je dit zeker aan!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *