Wat kan een brandwacht voor jouw bedrijf betekenen

Wanneer beroep doen op brandwacht bedrijfsbrandweer?

Published On 29 mei 2020 | By stage 2bfound | Overig

Wie aan brandgevaar denkt, denkt al gauw aan zaken als vuurwerkfestivals. Maar ook werkzaamheden en evenementen waar niet direct vuur bij aanwezig is leiden soms tot ongevallen. Vandaar dat gemeentes doorgaans tal van eisen stellen voor het afgeven van vergunningen voor bedrijfsmatige activiteiten of festivals. Een goede bedrijfsbrandweer helpt je graag om de veiligheid van je locatie op orde te brengen. Dankzij een professionele brandwacht bedrijfsbrandweer voldoen je procedures en bedrijfsruimtes in een mum van tijd aan alle wettelijke voorschriften. Zo kun je met je vergunningen op zak snel aan de slag.

Het brandveilig maken van je locatie in lijn met wet- en regelgeving

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom begint het brandveilig maken van een bedrijfshal of evenemententerrein steevast met een grondige inspectie door bekwame vakmensen. Zij letten hierbij op zaken als de machines en materialen die gebruikt worden. Ook kijken zij naar de mogelijkheden voor mensen om de ruimte te ontvluchten mocht dat nodig zijn. Verder neemt de brandwacht bedrijfsbrandweer protocollen en kwalificaties van medewerkers door om er zeker van te zijn dat aan de eisen van een vergunning voldaan wordt. De inspectieronde resulteert in een reeks aanbevelingen waarmee je mogelijke onveiligheden kunt voorkomen.

Toezicht houden op locatie

Het brandveilig maken van je locatie is een eerste belangrijke stap om de veiligheid te waarborgen. Uit de praktijk blijkt helaas dat ook met alle veiligheidsmiddelen en protocollen een ongeluk niet honderd procent te voorzien is. Daarom is het vaak ook vereist om tijdens het werkproces of evenement gekwalificeerde toezichthouders paraat te hebben. Een brandwacht bedrijfsbrandweer weet als geen ander waar hij op zulke momenten op moet letten om ongelukken te voorkomen. Mocht het noodlot onverhoopt toch toeslaan, dan weten brandwachten bovendien hoe ze het vuur snel onder controle krijgen en hoe ze de aanwezigen snel in veiligheid moeten brengen.

De voordelen van een professionele brandwacht bedrijfsbrandweer

  • De publieke overheidsbrandweer zoals iedereen die kent, treedt met name op wanneer een brand al is uitgebroken. Doordat zij ten alle tijden klaar moeten staan om de volgende woningbrand te blussen, doen zij in de regel niet aan preventieve keuringen bij particulieren. Een brandwacht bedrijfsbrandweer staat echter altijd voor je klaar om je bedrijfsruimtes te inspecteren zodat je aan alle vergunningsvoorschriften voldoet.
  • Een professionele brandwacht bedrijfsbrandweer werkt met Rijksgediplomeerde vakmensen die beschikken over de benodigde certificaten en de nieuwste kennis. Dit verzekert je er van dat je je plannen zoveel mogelijk kunt realiseren en toch binnen de wettelijke kaders blijft.     
  • Menige bedrijfsbrandweer heeft deskundigen uit alle relevante vakgebieden in haar gelederen. Zo kun je bij de inrichting van industriële faciliteiten gasanalisten of chemisch experts inhuren. Voor de keuring van zware machines is er een brandwacht bedrijfsbrandweer met verstand van elektrotechniek. Om te zorgen dat de maatregelen aan de toepasselijke regelgeving voldoen komt er doorgaans ook een juridisch onderlegde veiligheidskundige langs.

Heb je op korte termijn brandwachten nodig op je locatie? Een team van de brandwacht bedrijfsbrandweer kan al binnen twee uur ter plekke zijn. Brandwachten zijn inzetbaar bij eenmalige klussen en projecten, maar kunnen ook periodiek langskomen voor de vereiste inspecties.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *