Thuiswerken corona

Thuiswerken vanwege corona? Zorg voor een gezonde thuiswerkplek!

Published On 6 mei 2020 | By stage 2bfound | Overig

Door de uitbraak van het coronavirus werken veel Nederlanders vanuit huis. Voor sommige is dit flink wennen, terwijl anderen ook voor de uitbraak al regelmatig vanuit huis werkte. Voor beide is “fulltime” thuiswerken toch even flink wennen. Hoe blijf je productief? En hoe voorkom je lichamelijke klachten? Een goede thuiswerkplek is enorm belangrijk. Daarom geven wij handige tips voor het inrichten van je thuiswerkplek.

Waaraan moet een thuiswerkplek aan voldoen?

Als je op een gezond manier vanuit huis wilt werken dan moet je werkplek tenminste bestaan uit een goede bureaustoel, een goede tafel (het liefst een verstelbaar bureau) en de juiste verlichting. Als je werkt achter je beeldscherm, dan gelden dezelfde regels als op kantoor. Je scherm moet dus in een hoek van 90 graden staan. Ook mag er geen schuine lichtinval zijn.

Hoe creëer je een gezonde werkplek?

Ergonomie op je thuiswerkplek is enorm belangrijk. Veel thuiswerkers werken aan de keukentafel. Een in hoogte verstelbaar bureau is dan ook vaak een uitzondering in huis, terwijl dit juist enorm belangrijk is. Als je door ruimtegebrek niet anders kan dan aan de keukentafel werken, dan is het belangrijk om die plek goed in te richten. Een verstelbaar bureau kopen? Op OfficeCity.nl vind je een uitgebreid assortiment!

Als je ergonomisch wilt werken is het beter om gebruik te maken van een losse muis en toetsenbord. Ook is een verstelbaar beeldscherm handig, zodat je deze in een fijne hoek en op de juiste hoogte kunt instellen.

Zorg voor voldoende beweging

Tijdens een thuiswerkdag is het belangrijk dat je niet de hele dag in dezelfde houding zit en niet langer dan twee uur naar je beeldscherm kijkt. Zorg voor de nodige beweging door korte pauzes te nemen. Bijvoorbeeld een bakje koffie pakken of even kort de hond uitlaten. Juist de afwisseling door het nemen van deze korte pauzes, zijn zo enorm belangrijk voor je lichaam. Je zult merken dat je hieronder minder lichamelijke klachten ervaart als je om de 2 uur werken een korte pauze neemt. 

Wissel telefoneren af met videogesprekken

De kans is groot dat je sociale interactie met je collega’s mist als je veel uren thuis aan het werk bent. Zeker als je dat niet gewend bent en door de corona crisis moet thuiswerken dan is de kans groot dat je de interactie mist. Probeer daarom om telefoontjes met videogesprekken af te missen. Zo heb je toch nog een beetje sociale interactie tijdens het thuiswerken. Zorg er wel voor dat je een goede webcam en microfoon hebt!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *