Master of finance and control

Published On 25 mei 2022 | By Roeland van Poorten | Overig

De Master of finance and control is een master waarbij alle aspecten van financiële bedrijfsvoering en risicoanalyses worden behandeld. Na het afronden van een bacheloropleiding kiezen studenten vaak voor een master. Studenten die bijvoorbeeld een bachelor of finance and control hebben afgerond, kunnen ervoor kiezen om een master of finance and control te volgen. Per onderwijsinstelling kunnen de toelatingseisen verschillen. Een master is een graad dat weergeeft dat iemand een masteropleiding heeft voltooid.  Een master verbreed je kennis en je verdiept je in de kennis. Hierdoor krijg je meer mogelijkheden, aangezien je aantoont dat je een academische studie hebt afgerond. Daarnaast heeft het afronden van een masteropleiding een positief effect op de baangarantie.  

Wat houdt de master of finance and control

Tijdens de master of finance and control krijgt de student een diep begrip van financiële besluitvorming en markten. Na het afronden van de master bezit de student over kennis en inzichten om financieel-economische zaken te analyseren. Daarnaast wordt tijdens de master aan de studenten onderwezen om ondersteuning te bieden bij het nemen van strategische besluiten en bij het verbeteren van bedrijfsprocessen. Naast studenten die een bachelor hebben afgerond, kunnen financieel professionals, managers of controllers de master volgen. Daarnaast, is een student na afronding van de master, in staat om lastige vraagstukken op te lossen.  De duur, toelatingseisen, studieprogramma en kosten verschillen per onderwijsinstelling die de master aanbiedt. In meeste gevallen kan hier studiefinanciering voor worden aangevraagd. Markus Verbeek Praehep is een voorbeeld van een opleidingscentrum.

Wat kost een master?

De kosten van een master verschillen per onderwijsinstelling. Het wettelijk collegegeld voor een voltijd-, deeltijd- of duale opleiding is voor zowel bachelor- als masterniveau voor het collegejaar 2022-2023 vastgesteld op €2.209. De overheid betaald voor een groot deel van de kosten van een master. Dit geldt voor studenten die een eerste master volgen. Als voor een tweede master wordt gekozen, betaalt de student niet het wettelijke collegegeld, maar het instellingscollegegeld. Dit bedrag ligt hoger dan het wettelijke collegegeld.  Bij andere instituten waarbij een thuisstudie kan worden gevolgd liggen de kosten van een master ook aanzienlijk hoger.

Verschil hbo en wo master?

Het grootste en belangrijkste verschil tussen een hbo-master en wo-master zit hem in de onderzoek die de student moet uitvoeren. Het hbo is meer praktijkgericht. Dit betekent dat er praktijkonderzoek moet worden uitgevoerd en dus dat de student aan de slag gaat met een praktijkvraag. Hbo-masters worden met andere woorden ook wel professionele masters genoemd. In tegenstelling tot de een wo-master is het onderzoek meer gericht op wetenschappelijk en theoretisch onderzoek. Hierbij ligt de nadruk op de theorie en onderzoek vaardigheden. Na een hbo-bachelor, kan gelijk worden doorgestroomd naar een hbo-master. Meestal is voor een deeltijd of duale master een aantal jaar werkervaring nodig. Het is ook mogelijk om na een hbo-bachelor een wo-master te volgen. In meeste gevallen moet dan een pre-master gevolgd worden dat dient als een soort brug tussen het hbo en de universiteit. Hierbij maakt de student kennis met het academische niveau van de universiteit.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *