laadperron inrichten

Laadperron inrichten: deze onderdelen zijn onmisbaar

Published On 25 mei 2022 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Starten

Ben jij een transportbedrijf dat zoveel mogelijk klanten wil helpen? Dan weet je vast en zeker al dat je jouw laadperron goed ingericht moet hebben. Op deze manier voorkom je namelijk dat dit gedeelte de bottleneck wordt van de supply chain van andere bedrijven. Maar hoe richt je een laadperron op een optimale wijze in? Je leert in deze blog precies welke onderdelen zoals dock levellers onmisbaar zijn voor een uitstekend functionerende laadperron. Zo ben je straks er helemaal klaar voor om je klanten snel te helpen.

Het belang van docklevellers

Ten eerste is het zaak om docklevellers aan te schaffen voor je laadperron. Docklevellers zorgen er namelijk voor dat je goederen op een eenvoudige manier van een vrachtwagen naar het laadperron brengt en andersom. Daarnaast verhogen docklevellers de veiligheid van de goederen en je personeel. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het zaak om de kans hierop zoveel mogelijk te verkleinen door middel van docklevellers.

Ook dockshelters zijn belangrijk

Een ander onderdeel van een laadperron dat onmisbaar is, heet een dockshelter. Een dockshelter zorgt ervoor dat de opening tussen het laadperron en een vrachtwagen zo efficiënt mogelijk is afgedicht. Daardoor is er een kleinere kans dat er iets misgaat tussen het laden en lossen van goederen. Daarbij is het wel belangrijk om te vermelden dat je een dock shelter vindt die qua afmetingen precies past. Op deze manier maak je dan geen verkeerde aankoop waar je later spijt van zult hebben.

Andere accessoires

Verder zijn er ook andere accessoires waar je aan kunt denken om je laadperron optimaal in te richten. Denk dan met name aan algemene dockequipment zoals bumpers. Deze absorberen schokken, waardoor er in het geval van nood nog steeds geen schade wordt aangericht op goederen die worden getransporteerd. Ook dock lichten zijn aan te raden. Deze verlichten de ruimte tussen het laadperron en de vrachtwagen waardoor de bestuurder van een dockleveller precies ziet wat de situatie is. Op deze manier verloopt het proces van laden en lossen net wat sneller.

Ook de locatie is onmisbaar

Tot slot is de locatie ook een essentieel onderdeel van een goed laadperron. Zorgt dat het laadperron aan de strategische kant van het gebouw te vinden is. Daardoor is het eenvoudig voor vrachtwagens om te arriveren en het gebouw weer te verlaten. Ook dit versnelt het transportproces voor iedereen.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *