Een nieuwe onderneming promoten met drukwerk

Published On 25 mei 2022 | By Roeland van Poorten | Marketing

Wanneer je net je eigen onderneming hebt wil je er alles aan doen, om jouw naam onder de aandacht te krijgen van de mensen. Het online promoten van je onderneming kan aardig duur zijn. Met een klein budget is dan promoten met drukwerk een goed alternatief. Daarom gaan we in deze blog meerdere manieren toelichten, van promoten met behulp van printwerk. 

Brochures 

Om te beginnen gaan we het hebben over promotie met behulp van brochures. Brochures zijn kleine boekjes waarin je jouw product of dienst in toelicht. Een brochure bevat ook eventuele prijzen die je vrij kunt geven, zodat potentiële klanten inzicht krijgen in wat je te bieden hebt. Maar ook inzicht krijgen in wat het product of de dienst mag kosten. Je kunt een brochure zien als een klein promotieboekje, welke doelgericht is en alleen jouw product of dienst promoot. 

Brochures is vooral een handig promotiemiddel wanneer je bijvoorbeeld op een beurs staat, hier kun je de brochures aanbieden aan mensen die er interesse in hebben. Hierdoor zijn de brochures effectiever dan wanneer je ze random uit deeld. Daarnaast is brochures drukken ook heel makkelijk te doen, je kunt gemakkelijk online de gewenste brochures bestellen en laten printen. Deze worden dan op goed papier geprint en vervolgens bij jou bezorgd. 

Visitekaartjes 

Een andere manier van promotie met behulp van drukwerk is met visitekaartjes. Visitekaartjes zijn kleine kaartjes welke de kleuren hebben van jouw bedrijf, waar jouw bedrijfslogo op staat en ook jouw gegevens zodat ze contact met je op kunnen nemen. Een visitekaartje is een subtielere manier van promotie dan een brochure, aangezien een visitekaartje geen producten en prijzen bevat. 

Zo kun je een visitekaartje soms beter uitdelen dan een brochure. Een brochure is handig voor iemand die interesse heeft maar niet precies weet wat je aanbiedt. Terwijl je een visitekaartje beter kunt uitdelen nadat, je bijvoorbeeld een verkooppraatje hebt gehouden waardoor iemand enthousiast is geworden. In dit geval heb je diegene helemaal ingelicht over jouw product of dienst, waardoor een visitekaartje professioneler is. Net als een brochure is visitekaartjes drukken ook heel makkelijk te verwezenlijken. 

Tijdschrift 

En wanneer je het helemaal groot wil aanpakken kun je er ook voor kiezen om een tijdschrift aan te bieden. In plaats van een brochure aanbieden kun je een tijdschrift aanbieden op de beurs. Een tijdschrift is wel duurder en kost meer werk, maar is voor een potentiële klant wel leuker om te lezen.   

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *