medewerkers binden

Hoe krijg je je medewerkers verbonden aan jouw bedrijf?

Published On 10 maart 2020 | By Nathalie Brouwers | Personeel

Tegenwoordig is het niet meer vanzelfsprekend dat een werknemer voor een hele lange tijd bij een bedrijf werkzaam is. Het is hierdoor voor ondernemers een uitdaging om personeel te vinden. Wanneer het is gelukt om personeel te vinden, dan komt het volgende obstakel, namelijk het binden en behouden van personeel. Hieronder volgen een aantal tips die je als ondernemer kunt volgen, om deze kans te vergroten!

Tip 1: Onboarding van personeel

Wanneer je als ondernemer een goed onboarding programma hebt, zijn nieuwe werknemers automatisch meer verbonden met je organisatie. Los van het creëren van meer verbondenheid voor je organisatie, levert het je ook direct geld op. Een middelgroot bedrijf kost het al gauw 25.000 aan productiviteit per vertrekkende werknemer. Daarnaast bespaard het ook in kosten, doordat werknemers die niet binnen een organisatie passen sneller weg gaan.

Tip 2: Bied goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Wanneer je je werknemers originele secundaire arbeidsvoorwaarden aanbied, zullen ze zich ook meer verbonden voelen met je organisatie. Hier volgen een aantal opties die je als werknemer je werknemers zou kunnen aanbieden:

  • Vervoer;
  • Gadgets;
  • Flexibiliteit;
  • Bedrijfsfitness;
  • Kinderopvang;
  • Tafeltennistafel.

Dit is nog maar een kleine greep uit alles wat je naast een goed salaris een werknemer nog meer kan bieden om meer verbondenheid te creëren.

Tip 3: Luister naar je medewerkers

Medewerkers zitten vaak boordevol goede ideeën, maak hier dan ook als ondernemer zijnde gebruik van! Los dat je er zelf ook nieuwe inzichten van krijgt, zullen medewerkers zich gehoord voelen en daardoor ook meer verbonden voelen met je organisatie.

Tip 4: Bied doorgroeimogelijkheden

Wanneer een werknemer de kans krijgt zich verder kan verdiepen in zijn vakgebied, zal de tevredenheid toenemen van de werknemer, maar ook van de klanten.

Tip 5: Zet ieder zijn talent in

Een werknemer voelt zich automatisch zekerder wanneer hij of zij zijn talenten dagelijks kan gebruiken. Hiervoor is het belangrijk om tijdens het onboarding programma van elke werknemer zijn talenten te benoemen en deze ook te delen met andere collega’s. Het is dan voor andere werknemers ook duidelijker wat ze aan elke collega hebben.

Tip 6: Geef personeel verantwoordelijkheid

Wanneer het personeel voelt dat hun werkzaamheden worden gewaardeerd en ook daadwerkelijk bijdragen aan de doelstellingen van de organisatie zal er verbondenheid gecreëerd worden. Geef het personeel ook de ruimte om fouten te maken, hier zal alleen maar van geleerd worden.

Tip 7: Laat waardering blijken

Als een werknemer zijn werkzaamheden goed heeft uitgevoerd, durf deze dan ook een compliment te geven. Beloon je medewerkers niet alleen met complimenten, maar geef op z’n tijd ook een persoonlijk cadeautje. Vergeet dan uiteraard de andere collega’s niet mee te laten genieten door een traktatie! Geef daarnaast ook sneller een vast contract aan een medewerker, ook op deze manier kun je waardering tonen.

Hopelijk lukt het met bovenstaande zeven tips om je personeel meer te binden met je organisatie. Los dat het een hoop geld scheelt, zal de werksfeer er ook op vooruit gaan. Het personeel voelt zich sneller thuis en het verloop onder het personeel zal afnemen!

Deel dit artikel op social media!

One Response to Hoe krijg je je medewerkers verbonden aan jouw bedrijf?

  1. Onel says:

    Goede tips! Werknemers die lekker in hun vel zitten, gaan met plezier naar werk en functioneren beter! Belangrijk artikel dit. Dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *